fbpx

На Прикарпатті за півроку сталося 116 злочинів із незаконною зброєю

Суспільство 18:27, 15.09, 2017

Під час звіту про діяльність головного управління поліції в Івано-Франківській області його начальник Віктор Шкутов на сесії обласної ради поінформував, що зброю на руках законно мають понад 25 тисяч прикарпатців.

За минуле півріччя правоохоронці задокументували 116 кримінальних правопорушень, пов’язаних із незаконним обігом зброї, повідомив Віктор Шкутов. У тому числі 23 – вогнепальної. 

За його словами, на руках у мешканців Івано-Франківської області на цей час є 25 085 одиниць зареєстрованої зброї. З них 3,5 одиниць – нарізна і комбінована; 14,8 тис. – гладкоствольна; 2,5 тис. – травматична зброя; 3,6 тис. газових пістолетів та 419 одиниць – іншої. 

Скільки може бути в обігу на території Прикарпаття незареєстрованої зброї, головний поліцейський області не конкретизував. Хоч, за статистикою правоохоронців, уважається, що у незаконному володінні може перебувати приблизно 10% від загального обсягу зброї в області. 

Офіційно прикарпатська поліція веде нагляд за 5 магазинами зброї, 7 складами із вибуховими матеріалами (три з них – пересувні), 29 об’єктами дозвільної системи, де зберігається та використовується 1,6 тис. одиниць зброї – в т. ч. 1,2 тис. нарізної, 319 гладкоствольної та 9 одиниць учбової. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: