fbpx

Серед чотирьох ОТГ Рожнятівщини найефективнішою може стати Брошнів-Осадська ОТГ, – Панасюк

Суспільство 08:18, 10.03, 2017

Брошнів-Осадська ОТГ у разі об’єднання може стати самодостатньою громадою та матиме усі можливості для соціально-економічного розвитку.

Про це заявив директор відокремленого Центру розвитку місцевого самоврядування Руслан Панасюк на зустрічі з громадськістю села Креховичі, яка була ініційована РВ Асоціації міст України в рамках інформаційно-роз’яснювальної поїздки до Рожнятівського району з питань створення Брошнів-Осадської ОТГ. Він зазначив, що згідно з перспективним планом на Рожнятівщині передбачено створення чотирьох ОТГ, серед числа яких однією з найпотужніших назвав саме Брошнів-Осадську.

"Це територіальна громада, яка має значні кошти та ресурси. При утворенні Брошнів-Осадська ОТГ матиме реверсну дотацію. Громада зароблятиме на свої потреби значно більше та розпоряджатиметься своїми коштами", – резюмував Руслан Пансюк.

На зустрічі із сільською громадою Руслан Панасюк також наголошував на змінах, які слід очікувати у галузі охорони здоров’я. Зокрема, йшлося про створення госпітальних округів вторинної медичної допомоги в області. Так, говорить він, передбачено створення п’яти таких округів у межах області, з яких чотири – другого рівня та один – першого з центрами в Івано-Франківську, Надвірній, Коломиї, Калуші та Косові.

"Буде створюватись госпітальна рада на рівні госпітального округу, куди входитимуть представники різних ОТГ. Громади спільно формуватимуть бюджет на вторинну медичну допомогу. Ви самі будете вирішувати, де у вас повинна бути базова лікарня або, скажімо, де створювати реабілітаційний центр", – наголосив Руслан Панасюк.

Насамкінець директор відокремленого Центру розвитку місцевого самоврядування нагадав, що у 2015 році у межах області було створено перших чотири ОТГ. У 2016 році було утворено ще вісім об’єднаних територіальних громад. Зараз бажання об’єднатися висловлюють й інші потенційні територіальні громади.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: