fbpx

Сергій Гаєвський: Фракція УКРОП вимагає чесного та прозорого розподілу коштів громади міста

Політика 13:03, 22.12, 2016

Триває дев'ята сесія Івано-Франківської міської ради. На початку засідання депутати від фракцій зачитали запити.

Представник фракції партії УКРОП Сергій Гаєвський у запиті до міського голови Івано-Франківська звернувся щодо чесного та прозорого розподілу коштів громади міста, особливо в частині перевиконання, повідомляє прес-служба міського УКРОПу.

Розподіл фракція просить здійснювати за об’єктивними потребами, а не за партійними домовленостями.

“Зокрема, вдруге за рік діяльності нового скликання ради відбувається ганебний факт приховування часу і місця проведення засідання бюджетної комісії. Зокрема, на сайті міської ради не було повідомлено про час проведення бюджетної комісії”, – відмітив С. Гаєвський.

Сергій Гаєвський зачитав також вимоги фракції:

– Ввести доплату до зарплати бюджетникам по 1 тис. грн щомісяця;
– Ввести безкоштовне харчування школярів;
– Припинити практику дерибану коштів через схеми поповнення статутних фондів комунальних підприємств;
– Нарешті розпочати і завершити новий міст на Пасічну.

Однак депутати не підтримали цей запит. “ЗА” – проголосувало тільки 12 депутатів.

Подаємо текст депутатського запиту повністю:

Міському голові м. Івано-Франківська

п. Р. Марцінківу

Депутатський запит

Мешканці Івано-Франківська стурбовані ситуацією із відкритістю та прозорістю діяльності Івано-Франківської міської ради. Зокрема, це стосується абсолютної закритості для громади та засобів масової інформації бюджетного процесу в міській раді.

Так, активісти звертають увагу на те, що постійно під час діяльності нового скликання ради відбувається ганебний факт приховування часу і місця проведення засідання бюджетної комісії. Зокрема, на сайті міської ради в порушення Регламенту не було повідомлено про засідання комісії, яка розглядала проект бюджету 2017 року. Мешканцям і журналістам незрозуміле таке приховування, і припускаємо, що фінансами міського бюджету маніпулюють.

Також мешканців міста обурюють факти ганебного дерибану коштів громади Івано-Франківська через схеми поповнення статутних фондів комунальних підприємств, де ці кошти використовується непрозоро, неефективно та зі значними зловживаннями.

Третє  за інформацією обласної бюджетної комісії, перевиконання за рік буде близько 350 млн грн. Куди розподілені зараз і будуть направлені до кінця року ці кошти, так і залишається загадкою для іванофранківців. Більше того, навіть сам факт такого перевиконання приховується владою, а за перевиконання бюджету видаються лише нерозподілені на цей час незначні залишки від перевиконання бюджету.

Ми, депутати Івано-Франківської міськради Фракції “Українського об’єднання патріотів-УКРОП”, вимагаємо чесного та прозорого розподілу коштів громади міста, особливо в частині перевиконання. Розподіл здійснювати за об’єктивними потребами та об’єктивними пріоритетами, а не за партійними пріоритетами та партійною доцільністю.

В зв’язку зі значним перевиконанням бюджету за 2016 рік та встановленням з січня 2017 року Верховною Радою мінімальної зарплати в 3200 гривень, що також за рахунок мультиплікаторів приведе до збільшення перевиконання бюджету міста,

вимагаємо:  

– Повернутися до практики відкритого та прозорого для депутатів, ЗМІ та громади Івано-Франківська бюджетного процесу,

– Допустити до роботи в бюджетній комісії міськради депутатів, які не входять в формальну більшість в міськраді в складі ВО Свобода-Батьківщина-БПП Солідарність,

– Ввести безкоштовне харчування школярів за рахунок міського бюджету, як це роблять інші міста України;

– Ввести за рахунок коштів міського бюджету додаткову доплату до зарплат всім бюджетникам міста в сумі до 1 тис. грн щомісяця;

– Припинити практику дерибану коштів через схеми поповнення статутних фондів комунальних підприємств;

– Нарешті розпочати і завершити в 2017 році новий міст на Пасічну.

Депутати фракції УКРОП:

В. Олійник

С. Гаєвський

М. Тарас

В. Мерінов

Д. Чміль

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: