fbpx

Сергій Жадан створив благодійний фонд, щоб допомагати на Сході

Суспільство 16:40, 26.01, 2017

Письменник Сергій Жадан офіційно повідомив про реєстрацію свого фонду, пояснивши, що хоче систематизувати благодійну діяльність, більше та послідовніше допомагати на сході України.

"Навіщо я це зробив? Уже третій рік, з літа-осені 14-го, ми з друзями займаємось волонтерською діяльністю. Спочатку допомагали військовим, їздили до них із виступами, збирали кошти й закуповували необхідні для них речі. Останнім часом зосередились на підтримці освітніх, культурних та медичних закладів, переважно, звісно, на Донбасі – в зоні так званої АТО, – повідомляє "УП.Життя", посилаючись на сторінку Жадана у Facebook

Ми з друзями розуміємо, що підтримка освіти й культури має бути систематичною й довготривалою, що розвиток гуманітарної сфери фактично визначає, яким буде наше суспільство за п'ять – десять років".

За словами Жадана, йому з колегами вдалося відвідали й підтримали десятки шкіл, садочків, інтернатів, бібліотек, культурних центрів, лікарень. Вони привозили книжки та іграшки, серйозне обладнання в операційні та машини швидкої допомоги.

"Ми хочемо, аби в майбутньому ні в кого не могло виникнути навіть думки про те, що Схід України може протиставити себе решті країни, що Донбас може розглядатись окремо від решти регіонів. Харківщина – це Україна, Донбас –  це Україна, і вони потребують сьогодні особливої уваги та нашої спільної роботи на перспективу", – написав Жадан.

Письменник також заявив, що за останні два з половиною роки його друзі не давали підстав сумніватись у прозорості того, що роблять, звітуючи за отримані гроші.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: