fbpx

Сезон тиші: у лісах Прикарпаття на час розмноження диких тварин заборонили санітарні рубки, ралі та феєрверки

Суспільство 22:04, 03.04, 2017

З 1 квітня до 15 червня оголошується "сезоном тиші" – у період масового розмноження диких тварин забороняється виконання робіт у природному середовищі, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою (пальба, вибухові роботи, феєрверки, санітарні рубки лісу, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах тощо).

Про це інформує Державна екологічна інспекція в Івано-Франківській області.

Виконавчі органи сільських, селищних, міських рад мають прийняти рішень про оголошення в місцях масового розмноження та вирощування потомства дикими тваринами "сезону тиші" з обмеженням господарської діяльності.

Забезпечувати охорону середовища існування, умов розмноження і шляхів міграції тварин зобов’язані підприємства, установи, організації і громадяни при здійсненні будь-якої діяльності, що впливає або може вплинути на стан тваринного світу. Навіть використання лісових ресурсів і проведення лісогосподарських заходів повинні здійснюватися з урахуванням збереження сприятливих умов для розмноження диких тварин.

Держекоінспекція на час "сезону тиші" встановлює контроль щодо недопущення підвищеного шуму в середовищах перебування диких тварин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: