fbpx

Шахраї ошукали сімох прикарпатців на десятки тисяч гривень

Суспільство 10:51, 20.09, 2016

Прикарпатці продовжують необдумано повідомляти конфіденційні дані про банківські рахунки незнайомцям по телефону, які без надзусиль знаходять своїх жертв.

Потерпілі від шахраїв мешканці Долинського, Тисменицького та Верховинського районів звернулися до поліції з повідомленням про те, що позбулись своїх коштів за досить поширеною схемою шахрайства, пише КУРС з посиланням на СК ГУ НП в Івано-Франківській області.

До них на мобільні телефони зателефонував невідомий чоловік, який представився працівником місцевого банку. Під час спілкування з потерпілими він, увійшовши у довіру, шахрайським способом дізнався номери їхніх банківських карток, з яких пізніше зняв кошти. Пенсіонерка з Верховинського району позбулася 2397 гривень, а долинянка позбулася 25 000 гривень, які сама переказала "банкірові" на три різні рахунки.

З дещо іншим повідомленням того ж дня до поліції звернулося ще троє громадян.

Як з’ясували правоохоронці, потерпілі мали намір через Інтернет-мережу "ВКонтакте" придбати одяг та переказали кошти у сумі 570 і  3030 гривень як передоплату на банківський рахунок, проте товар так і не отримали.

А 27-річна мешканка Франківська хотіла продати через  "ОЛХ" свій планшет. Чоловік, який виявив бажання придбати товар, попросив її назвати номер карточки, щоб перечислити їй гроші, проте, замість поповнити рахунок, зняв 17 тисяч гривень.

Відомості про вищевказані факти внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за правовою кваліфікацією ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: