fbpx

"Ще нам бракує на мирних територіях стрілянини і палаючих адмінбудівель", – заява обласної Асоціації учасників АТО

Суспільство 15:26, 14.03, 2017

Обласна Асоціація учасників і ветеранів АТО на позачерговій сесії Івано-Франківської обласної ради, яка пройшла сьогодні в режимі віче, виступила з власною заявою з приводу затримання учасників блокади ОРДЛО.

Нагадаємо, на позачерговій сесії Івано-Франківська обласна рада прийняла звернення до Президента, ВРУ та Кабінету міністрів, у якому вимагає відпустити затриманих учасників блокади, закрити порушені проти них кримінальні справи та звільнити міністра МВС Авакова. 

Участь у позачерговій сесії облради взяли і ветерани АТО Прикарпаття. Від обласної Асоціації учасників і ветеранів АТО на віче виступив Андрій Фармуга. Він зачитав рішення зборів Асоціації і повідомив, що за цим рішенням ветерани також готують звернення до Глави держави. 

"Ми так само категорично засуджуємо силовий розгін тих мітингувальників, тих хлопців, що проводять блокаду. Це наші побратими. І будь-який цивілізований спосіб розв’язання конфлікту в цьому випадку є більш прийнятний, ніж силовий, який призводить лише до загострення ситуації", – підтримав депутатів від імені ветеранів Андрій Фармуга. 

"Також ми виступаємо проти використання ветеранів у політичних ігрищах, які можуть призвести до загострення ситуації всередині країни. А також розколоти ветеранський рух, чого також багатьом політикам дуже би хотілося", – відзначив він.

Прикарпатські ветерани висловилися категорично проти захоплення адмінбудівель, а також протизаконних закликів чи вчинення інших протиправних дій на мирних територіях України.

"Ще нам бракує, щоби по всій Україні на мирних територіях горіли адмінбудівлі і була стрілянина. Хто не знає, що таке війна, – будь ласка: у нас є Авдіївка, їдьте туди і всю свою юнацьку міць і патріотизм проявляйте там. А не захоплюючи Волинську ОДА, чи франківську ОДА, чи франківське СБУ", – наголосив представник асоціації.

"Ми також готуємо звернення до Президента як до гаранта Коституції України про те, щоби він вжив невідкладних заходів для мирного врегулювання цієї ситуації. І, можливо, мав би розмову з політиками і намагався би їм донести, що будь-які політичні дивіденди не варті людської крові і розколу країни", –  підсумував ветеран. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: