fbpx

Щоб не платити пайового внеску, прикарпатський забудовник вдався до шахрайства

Суспільство 14:43, 02.10, 2014

Прокурорською перевіркою встановлено, що в липні 2012 року між виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради та приватним підприємством укладено договір про пайову участь замовників будівництва у розвитку соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури міста.

Як повідрмили КУРСу у прес-службі обласної прокуратури, за умовами цього договору забудовник повинен був сплатити на розвиток міста більше 720 тисяч гривень. Однак взятих на себе зобов’язань забудовник не виконав, а зазначені кошти не перерахував.

У зв’язку з цим, прокуратурою в інтересах держави в особі виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради подано позовну заяву про стягнення цих коштів, яка була задоволена рішенням господарського суду Івано-Франківської області.

Відтак, не погодившись з рішенням суду, суб’єкт господарювання подав апеляцію. Поки справа слухалась у Львівському апеляційному господарському суді, підприємство, повідомивши державного реєстратора про відсутність заборгованості перед виконавчим комітетом, самоліквідувалось. 

Таким чином, шахрайські дії посадовців призвели до неможливості стягнення з суб’єкту господарювання понад 720 тисяч гривень внеску до Фонду соціально-економічного розвитку міста.

Відомості про вчинення вказаного кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: