fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Щоб подолати страх перед білими халатами, франківські першокласники стали медиками. ФОТО

Щоб подолати страх перед білими халатами, франківські першокласники стали медиками. ФОТО

13:41, 19.10, 2016

Студенти Івано-Франківського національного медичного університету, представники студентської організації EMSA провели чергову "Лікарню для ведмежат", яка стала уже 70-ю. Захід відбувався у Крихівецькій загальноосвітній школі, і в ньому взяли участь першокласники.

"Лікарня для ведмежат" створена для того, щоб у вигляді гри допомогти малечі подолати страх перед "білими халатами", бар’єр між дитиною і лікарем. Усі охочі дітлахи мали змогу стати медиками та обстежити іграшкових ведмедиків. У "Лікарні для ведмежат" маленькі лікарі збирали анамнез недуги та пробували себе у ролі різних спеціалістів: стоматологів, педіатрів, травматологів, окулістів, лорів і т. д. Після повного медогляду кожен учасник отримав сертифікат, який засвідчує, що він успішно полікував ведмежат і більше не боїться лікарів, інформує прес-служба ІФНМУ.

"До нас звернулося керівництво школи з тим, щоб провести у їхньому  навчальному закладі "Лікарню для ведмежат", – розповідає очільниця організації EMSA Юлія Дмитрук. – Багато діток дуже бояться лікарів, особливо стоматологів. Нам розповіли – коли відбувається медичний огляд чи медсестра намагається виконати бодай найпростіші маніпуляції, у більшості дітей починається паніка і відразу котяться сльози".

Спершу малеча зустріла студентів-медиків із острахом, але вже наприкінці заходу діти не хотіли прощатися з майбутніми лікарями. Мало того, малята пообіцяли більше не боятися лікарів. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: