fbpx

Щоб запобігти екологічній катастрофі на Богородчанщині, треба якнайшвидше відновити сміттєзвалище, – Марія Рудик

Суспільство 15:14, 28.03, 2017

У Богородчанському районі загострюється проблема утилізації твердих побутових відходів – утворюються стихійні сміттєзвалища, у період весняних прибирань сміття просто скупчується біля центральної дороги. Тому є нагальна необхідність провести реконструкцію полігону в Старих Богородчанах, щоб населені пункти району мали змогу звозити туди сміття.

На цьому наголосила депутат обласної ради від партії "ВОЛЯ" Марія Рудик у програмі "Політична студія" на ОТБ "Галичина", повідомляє прес-служба партії.

Депутат наголосила, що чи не найбільша проблема, яка турбує всю область, – утилізація твердих побутових відходів. З цього питання до Марії Рудик звертаються голови сільських рад та й самі мешканці Богородчанського району. За словами депутата, у районі є один полігон, але він не функціонує, це породжує проблему вивозу сміття з населених пунктів і в подальшому може загрожувати екологічною катастрофою.

"Зараз проходить весняне прибирання, сміття звозиться на центральну дорогу. Раніше його вивозили звідти, але зараз там збираються купи сміття, і це дуже сумна картина", – зазначила Рудик.

Рудик запевнила, що при розподілі екологічних коштів буде відстоювати фінансування реконструкції діючого полігону під сміттєзвалище, щоб люди мали змогу вивозити туди сміття. Мова йде про полігон в Старих Богородчанах. Керівництво Старобогородчанської ОТГ не проти, щоб туди вивозили сміття за умови, якщо буде зроблена реконструкція сміттєзвалища, під’їзна дорога до нього та проведено прибирання території, адже зараз там утворились стихійні сміттєзвалища, які несуть нищівну шкоду довкіллю.

"Минулого тижня я говорила з головою Старобогородчанської ОТГ Ярославом Здеркою, який повідомив, що ОТГ буде балансоутримувачем, є підрядник, з яким ще не заключено договір, адже це вимагає погодження з громадою. Коли ця процедура буде зроблена і полігон облаштують під сміттєзвалище, підрядник буде укладати договори сільськими радами, щоб на це сміттєзвалище звозили відходи зі всього району", – повідомила Рудик.

Нагадаємо, минулого місяця фракція "ВОЛЯ" в Богордчанській райраді звернулась до керівництва району з вимогою вжити негайних заходів щодо вирішення проблеми вивезення твердих побутових відходів на території району та реконструкції районного сміттєзвалища для твердих побутових відходів з метою збільшення об’ємів укладки відходів та продовження терміну його експлуатації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: