fbpx

Щоби молодь не пила пиво на лавках: в Опришівцях облаштовують майданчик для волейболу та тенісу

Суспільство 16:25, 08.06, 2017

У Франківську біля церкви на вулиці Коновальця, що в мікрорайоні Опришівці, поруч з футбольним стадіоном розбивають волейбольний майданчик і встановлюють стаціонарний бетонний стіл для піг-понгу.

Це один з п'яти проектів літньої хвилі "Міських ґрантів" від платформи "Тепле місто" в Івано-Франківську. 

На грант подалися активні жителі мікрорайону Опришівці, як означив ініціативну групу її учасник Тарас. Спортивний майданчик влаштують біля футбольного стадіону, де зазвичай збирається молодь. Загальна вартість проекту – 13 тис. гривень. З них 9 тис. фінансує місто за програмою бюджетної участі. Решту у формі гранту видасть "Тепле місто". Цих грошей вистачить, щоби зробити бетонний антивандальний стіл для гри в теніс. 

За словами учасників проекту, спортмайданчик буде безкоштовним для всіх охочих. Спортивний інвентар (сітки, м'ячики, ракетки тощо) закуплять спільнокоштом і залишатимуть в найближчому магазині – скористатися зможе кожен мешканець Опришівців. "На районі всі всіх знають", – прокоментував таку організацію Тарас. 

Ініціативна група хоче цим простим, але дієвим проектом змотивувати мешканців мікрорайону подаватися на фінансування з іншими, більш масштабними і складними в реалізації, проектами розвитку. А в цьому випадку головне, підкреслив Тарас, "щоби молодь на лавках стадіону пиво не пила, а мала альтернативу – мала де і чим зайнятися". 

Опришівці під час презентації свого грантового проекту запросили франківців допомогти – стати волонтерами і друзями, щоби потім також заїжджати на спортмайданчик. 

Нагадаємо, у Франківську представили 5 проектів – переможців літньої хвилі "Міських ґрантів" від "Теплого міста". Серед них – "Фестиваль франківських дворів", будівництво універсального спортивного майданчика в мікрорайоні Пасічна та відкриття у Франківську Центру для ветеранів і їхніх родин. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: