fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • На сесії франківські "свободівці" наполягають на покаранні активіста, який дав ляпаса депутату міськради

На сесії франківські "свободівці" наполягають на покаранні активіста, який дав ляпаса депутату міськради

Політика 11:53, 24.05, 2017

Сьогодні на сесії Іавано-Франківської міської ради керівник місцевої прокуратури Ігор Стефанишин повідомив, що прокуратурою відкрито два кримінальні провадження за фактом конфлікту між активістом, учасником АТО Олексієм Замковим та депутатом Івано-Франківської міської ради Петром Гавришем.

Нагадаємо, під час громадських слухань 16 вересня 2016 року щодо забудови в районі вулиць Макогона – Крайківського між Олексієм Замковим, якого підтримала громада мікрорайону, і депутатом міськради Петром Гавришем сталася сварка. На образливі вигуки Петра Гавриша, який агітував за масштабну забудову мікрорайону, Замковий відрегаував ляпасом. Депутат у відповідь спробував копнути Замкового, але його відтягнули.

Сьогодні під час сесії Івано-Франківської міської ради секретар ради Оксана Савчук продемонструвала для прокурора Ігоря Стефанишина фрагмент відео, на якому видно, як Олексій Замковий дав ляпаса депутату-свободівцю Гавришу, та попросила прокурора дати правову оцінку діям активіста.

Урізане відео сварки обурило присутніх на сесії мешканців мікрорайону. Люди зустріли слова Савчук вигуками "Брехуни!" і вимагали від секретаря міськради показати повне відео, на якому видно, як депутат Гавриш копає Замкового.

Фракція "УКРОПу" у міській раді звернулася до колег зі "Свободи" з проханням не чинити тиск на прокурора. 

Коли пристрасті вгамувалися, Ігор Стефанишин зазначив, що продемонстроване відео справді не повне, і повідомив, що щодо обох учасниках конфлікту порушені кримінальні провадження. Щодо Замкового справа вже скерована до суду

Як повідомляв КУРС, низка відомих громадських організацій Івано-Франківська заявили, що кримінальне переслідування Олексія Замкового має ознаки політичного замовлення.

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: