fbpx

Шестеро лікарів з Франківська як волонтери два тижні працюватимуть у зоні війни

Суспільство 17:03, 23.09, 2016

У неділю, 25 вересня, група лікарів-волонтерів вирушає в Луганську область, де протягом двох тижнів надаватиме медичну допомогу цивільному населенню і військовим.

Франківські медики надаватимуть допомогу як у невідкладних випадках, так і плановим хворим.

“На Луганщині, практично по всій зоні військових дій, нестача цивільних лікарів. Ще будучи військовослужбовцем і проходячи саме на цій території військову службу, я бачив цю проблему. Тоді ж і поставив перед собою ціль. Луганщина – це територія України, там живуть наші земляки, тому населенню потрібно допомогти з кваліфікованою медичною допомогою. Нещодавно ми отримали листа від головного лікаря комунальної установи Попаснянська центральна районна лікарня і керівника Попаснянської районної військової цивільної  адміністрації з проханням про допомогу”, – розповів керівник команди волонтерів, головний лікар Івано-Франківська Тарас Масляк.

На сьогодні сформована команда з шести лікарів Прикарпаття, які вирушать в лікарню міста Попасна, щоб надавати медичну допомогу цивільному населенню і військовим.

Це хірург Олег Ціхонь, травматолог Василь Чужак, терапевти Ярослав Кобиляк та Оксана Романська, операційний медбрат Микола Соболь, лікар-гінеколог Ростислав Петруняк, комбустіолог Тарас Масляк.

Також з медиками поїде водій Олег Перегуда, спільно з яким Тарас Масляк служив в зоні АТО.

Головний лікар Івано-Франківська у 2015 році був призваний до Збройних сил України і служив у зоні війни в лавах Національної гвардії.

“Я неодноразово піднімав питання організації медичного десанту серед наших лікарів. Спочатку було дуже багато охочих, але коли почали формувати команду, на жаль, багато хто відмовився поїхати і виконати свої обов’язки, – відзначив Тарас Масляк.  Наш перший медичний десант перебуватиме на Сході два тижні. Чи будуть наступні поїздки, залежатиме від свідомості і патріотизму наших колег, лікарів Івано-Франківської області. Такі поїздки не примусові, в людей має бути свідоме прагнення поїхати туди, де зараз значна нестача лікарів”.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: