fbpx

"Школяр-програміст" може встановити рекорд з отримання освіти програміста. ВІДЕО

Суспільство 17:58, 22.06, 2016

Учасники програми "Школяр-програміст" цього року можуть встановити світовий рекорд. Близько 30 учнів 15-16 років отримають сертифікати престижної американської компанії Oracle.

Про це заявив автор програми “Школяр-програміст”, директор Innovation Development Foundation Сергій Іщеряков. 

Минулого тижня учні із 4 регіонів України ( Івано-Франківської, Львівської, Київської та Одеської областей) проходили підготовку до сертифікації та відпочивали у літньому таборі на базі середньої школи в селі Верхній Ясенів Верховинського району.

Це вже третій літній табір для майбутніх програмістів, який організовано за сприяння Всеукраїнського благодійного фонду Юрія Дерев’янка та Innovations Development Foundation.

Автор програми “Школяр-програміст”, директор Innovation Development Foundation Сергій Іщеряков каже, що до участі в літньому таборі залучили кращих учнів програми “Школяр-програміст”, які, вдосконаливши свої знання, незабаром складуть тест рівня “початківець» сертифікації Oracle.

“Діти максимально готові до отримання сертифіката. І за тиждень в таборі вони тільки вдосконалять свої навики у програмуванні. Певний, що з 44 учнів – 30 отримають сертифікат. І це буде світовий рекорд, де діти 15-16 років згідно з шкільною програмою отримали знання такого рівня, що сягають до сертифіката престижної американської корпорації”, – запевнив Іщеряков.

У таборі діти з 10 до 17 години інтенсивно працювали на заняттях, а ввечері для них організовували екскурсії Карпатами. Іщеряков запевнив, що така атмосфера дала неймовірні результати.

“Тут діти “зійшли на землю” – відлучились від комп’ютера, віртуальних ігор, взяли до рук м’яча та грали у волейбол із новими друзями. Тут діти інтенсивно працювали та відпочивали”.

У підготовці учнів до сертифікації Oracle також допомагали випускники минулих років програми “Школяр-програміст”. 17-річний Oracle-сертифікований програміст компанії “Global IT Support” Назар Орищук каже, що є учні, які швидше навчалися, ніж він.

“Я допомагав готувати учнів до сертифікації. І я побачив, що є багато обдарованих дітей, бо вони інформацію сприймають швидше, ніж коли вчився я. І в цьому таборі ми отримали чудову можливість вдосконалитись в ІТ-галузі”,  зазначив юний програміст.

1

Вчитель інформатики ЗОШ І-ІІІ ст. міста Кодима Одеської області Тетяна Краснянська зазначила, що такий проект не тільки допомагає відкривати талановиту молодь, а й дає шанс обдарованим учням із маленьких містечок здобути хороші знання і в майбутньому отримувати гідну заробітну плату.

“Ми дуже вдячні Благодійному фонду Юрія Дерев’янка за таку можливість для учнів. Адже тут вони не тільки навчаються, тут вони і оздоровлюються. Більше того, учні із маленьких містечок, як Кодима в Одеській області, не відстають, а ідуть в ногу з часом. Зокрема, після сертифікації вони зможуть вдало працевлаштуватись та гідно заробляти у нашій країні”,  зазначила Тетяна Краснянська.

Учениця Одеської ЗОШ №46 Гридюшка Вероніка переконана, що ІТ-табір  це чудова нагода безкоштовно навчитись програмуванню і згодом це відкриє нові можливості у майбутнє.

“Сьогодні дуже перспективно вивчати мову Java, і головне, що це безкоштовно. Надіюсь, що мені вдасться досягнути максимальних вершин у галузі програмування та працювати у потужній іноземній ІТ-компанії”,  зазначила Вероніка.

Нагадаємо, проект “Школяр-програміст” стартував у 2015 році завдяки спільним зусиллям автора програми Сергія Іщерякова, народного депутата Юрія Дерев’янка та Міністерства освіти і науки України. Для учнів 10-11 класів було затверджено навчальні програми інформаційно-технологічного профілю. Зокрема, після Івано-Франківська проект реалізовували у школах Києва, Львова та Одеси.

Зокрема, з вересня на базі ВПУ №21 учні з Прикарпаття зможуть розпочати навчання на новій спеціальності – “оператор з обробки інформації та програмного забезпечення із поглибленим вивченням мови Java”.

За додатковою інформацією звертайтесь: м. Івано-Франківськ, вул. Тисменицька, 248, тел. 0984778257, 0664879112, (0342) 55-48-64).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: