fbpx

Сховатися на добу: хлопчик з Франківська зіграв в он-лайн гру – зник із дому

Суспільство 14:38, 13.02, 2017

Один із восьми випадків зникнення дітей із дому, які сталися на Івано-Франківщині від початку 2017 року, обласна поліція у справах дітей пов'язує з он-лайн грою "Піди і заховайся".

Гра "Піди і заховайся" або "Зникни на 24 години", яку в соцмережах пропонують одне одному підлітки, є аналогом американської гри "24 hours challenge". Діти ховаються так, щоб ніхто не побачив і не знайшов, на 24 години в будь-якому публічному місці, де складно залишитися непоміченим, – у магазині, в супермаркеті, в школі, – і знімають там своє перебування на відео.

"Два тижні тому у нас був такий випадок. Благополучна сім’я з Івано-Франківська. Хлопчик добу не був удома. Ночував у "Епіцентрі". Сам повернувся, розповідає, де ночував. Пояснює, що пішов із дому через конфлікт в сім’ї. Ми маємо підстави підозрювати участь в он-лайн грі "Піди і заховайся", – розповіла начальник відділу ювенальної превенції Національної поліції Івано-Франківської області Алла Бойчук.

Поліція у справах дітей намагається з’ясувати, чи було це участю в грі. Але наштовхнулася на спротив батьків "Мама категорично не йде на контакт",  відзначила Алла Бойчук. 

За її словами, в січні на Прикарпатті 8 дітей втікали з дому. Але випадок, коли така самовільна втеча подібна на он-лайн гру, лише один. 

Новий небезпечний інтернет-флешмоб "Піди і заховайся" схвилював поліцію тим, що відрізнити участь у грі від справжнього зникнення практично неможливо. В обох випадках підлітки раптово зникають з дому і не виходять на зв'язок. Принаймні першу добу.

Такі сучасні хованки поки що не особливо поширені, відзначає Алла Бойчук, втім у соцмережі ВКонтакте вже є декілька "пабліків", де діти діляться відеороликами та обговорюють гру.

Наприклад, в кінці січня у Дніпрі зникла 10-річна школярка Аліса Решеткова. Дівчинку шукали всім містом, соцмережі рясніли оголошеннями про розшук, а через 24 години виявилося, що Аліса просто ховалася в школі.

Боротися з такою екстремальною розвагою зможуть тільки батьки, вважають поліцейські. Саме вони повинні пояснювати усю небезпеку забави та цікавитися життям своє дитини.

Нагадаємо, поліція попередила батьків і педагогів про смертельну гру, яка поширюється серед дітей і підлітків в Івано-Франківську. 

Стало відомо про сімох дітей, що приєдналися у соцмережах до ігор, які можуть призвести до самогубства.

Читайте також"Синій кит 10.02 4.20": У Франківську 13-річну учасницю смертельної гри знайшли у лікарні

Відтак поліція перевіряє всі випадки самогубства дітей, які сталися на Прикарпатті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: