fbpx

Сільським головам Прикарпаття розповіли про важливість створення добровільних пожежних дружин

Суспільство 16:12, 04.04, 2016

У рамках проекту "Сприяння розвитку добровільних пожежних дружин у громадах Івано-Франківської області" для посадових осіб місцевого самоврядування відбувся перший тематичний короткостроковий семінар "Створення добровільних пожежних дружин (команд) у сільських і селищних громадах", який триватиме з четвертого по шосте квітня.

Участь у заході взяв керівник апарату обласної державної адміністрації Валерій Крецул, представники органів місцевого самоврядування та управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій, активісти добровільних пожежних формувань Івано-Франківська, повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.

Під час семінару слухачі вивчали підходи до формування добровільних пожежних дружин (команд) відповідно до Порядку функціонування добровільної пожежної охорони, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 липня 2013 року №564, а також  ознайомилися з досвідом організації пожежної справи у Федеративній Республіці Німеччині і, зокрема, діяльності добровольчих пожежних команд у громадах землі Баварія.

За словами Валерія Крецула, важливість семінару полягає в передачі знань та умінь для активізації створення у громадах пожежних формувань.

Доктор Юрген Вальхсхьофер та керівник окружної пожежної служби у відставці Вальтер Шваб поділилися знаннями щодо теоретичних та практичних аспектів організації пожежної справи та участі у ній громадськості.

Як писав КУРС, керівництво Івано-Франківської області підписало угоду про співпрацю з представниками німецького Фонду Ганса Зайделя в Україні у рамках реалізації проекту "Сприяння розвитку добровільних пожежних дружин (команд) у громадах Івано-Франківської області".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: