fbpx

Скандальний Коцаба хоче стати першим заступником голови ОДА

Суспільство 15:21, 15.09, 2016

Скандальний блогер з Івано-Франківська Руслан Коцаба, якого обвинувачували у державній зраді і перешкоджанні діяльності ЗСУ, подає документи на конкурс на посаду першого заступника голови Івано-Франківської ОДА.

Про це Руслан Коцаба повідомив на своїй сторінці у Фейсбук.

"Ну що ж, нарешті вирішив зізнатися у треш-флешмобі під назвою "Як чесно влаштуватися на держслужбу". Отже, повідомляю, що подаю у понеділок, у встановлені законом терміни, перелік документів, аби прийняти участь у конкурсі на посаду першого заступника голови ОДА", – пише Коцаба.

Як повідомляв КУРС, в Івано-Франківській облдержадміністрації оголошено конкурси на посади першого заступника голови ОДА та директора департаменту фінансів.

Коцаба каже, що братиме участь у конкурсі заради журналістського розслідування.

"Розслідування мало би підтвердити чи спростувати всенародну думку, що в укрсучвладу влаштовуються виключно пожиттєві невдахи або ж аморальні бариги-бізнесюки, аби використовувати цю саму владу як бізнес-інструмент для блискавичного і казкового збагачення" 🙂 

Коцаба зазначає, що із вимогами до кандидатів (освіта, досвід, кваліфікація, ранг) у нього все в порядку, тому і прийняв таке прішення. 

"Всі чомусь вважають мене антисистемним бунтарем, послідовним критиком укрсучвлади, не відаючи при цьому, що у свої 50 рочків я досить тривалий час очолював на обласному рівні різноманітні державні установи столичного підпорядкування,  переважно екологічного спрямування. Галстуки ще десь у шафі збереглися, а костюм можна і купити, раз таке діло… Цей журналістський експеримент, бо ж бачимо, як Петро Порошенко формує свою вертикаль і яким чином, для прикладу, став його кум Луценко Генпрокурором… Невже куми вже закінчилися? Хоч, з іншого боку, чому б не скористатися можливістю показати власну мотивацію на служіння суспільству, лідерські навички, небайдужість і відповідальність перед Україною, вміння організовувати щось, окрім критики, і, нарешті, як би пафосно це не звучало  принциповість, рішучість, вимогливість при прийнятті рішень, дипломатичність, системність, аналітичні здібності, самоорганізацію та орієнтацію на розвиток, вміння працювати в стресових ситуаціях і, головне, чесність і патріотизм! Ніби нічого не забув з особистих мотивацій? ;)NEVSEREMOS"

Нагадаємо, Івано-Франківський міський суд більш як рік розглядав справу Руслана Коцаби, обвинуваченого за ч. 1 ст. 111 ККУ (державна зрада) та ч. 1 ст. 114 ККУ (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань).

Сторона обвинувачення вимагала покарання для Коцаби у вигляді 13 років ув'язнення з конфіскацією майна. Захисники Руслана Коцаби заперечували провину підсудного і вимагали виправдального вироку.

Івано-Франківський міський суд зняв з Коцаби обвинувачення в державній зраді за ч. 1 ст. 111. Однак визнав винним за ч. 1 ст. 114 у перешкоджанні законній діяльності ЗСУ та засудив його до трьох з половиною років позбавлення волі. Згодом Апеляційний суд виправдав блогера Коцабу і його звільнили з-під варти.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: