fbpx

Скандал на облраді: депутати відмовили учасникам АТО – окремої депутатської комісії у справах бійців не буде

Суспільство 15:52, 25.12, 2015

На сесії Івано-Франківської обласної ради виникла суперечка з приводу створення депутатської комісії у справах учасників АТО. З проханням створити спеціалізовану комісію до керівництва ради звернулися ветерани АТО і волонтери.

Суперечка почалася під час розгляду питання про внесення змін до обласної програми підтримки учасників АТО, родин загиблих учасників АТО і майданців. На прохання прикарпатських волонтерів і "атошників" заступник голови обласної ради Ольга Галабала запропонувала включити до програми компенсацію бійцям витрат на проїзд до місць лікування і для участі у заходах в інших областях. Вона також запропонувала доповнити програму пунктом про узгодження витрат з Центром допомоги учасникам АТО. 

Голова Обласної спілки учасників АТО Андрій Долик пояснив, що ці кошти вкрай потрібні і для перевезення тіл загиблих та для переїзду поранених на лікування і реабілітацію. 

Втім, голова облради "свободівець" Олександр Сич заперечив і запропонував, аби питання грошей на проїзд попередньо розглянула комісія облради спільно з департаментом соцзахисту ОДА, а кошти на перевезення тіл, мовляв, передбачено у програмі підтримки мобілізаційних заходів. Врешті, пропозиції вирішили доопрацювати і повернутися до них на наступній сесії. 

Андрій Долик заявив, що в обласній раді варто нарешті створити окрему депутатську комісію у справах бійців АТО. Сич відповів, що це неможливо, оскільки комісія не зможе займатися всіма потребами учасників АТО – виділенням земельних ділянок, лікуванням, матеріальною допомогою тощо. Сич порадив учасникам АТО звертатися зі своїми проблемами до відповіданих служб ОДА, які напрацюють відповідні пропозиції і передадуть облраді на розгляд. 

Голову облради підтримав колега по партії, екс-голова облради Василь Скрипничук. "Хлопці, не треба тут вішати лапшу про комісію. Не пересаджуйте з хворої голови на здорову",  звернувся до Андрія Долика Скрипничук. "Та це ви нам лапшу вішаєте",  огризнувся Долик. 

Після оголошення перерви Скрипничук продовжив з'ясовувати стосунки. "Я воював у "Карпатській Січі". А ти де воював?"  допитувався депутат у Андрія Долика. "Не провокуйте мене, бо я старших не б'ю. Ідіть обідайте!"  відрізав ветеран 26-ї артилерійської бригади. 

1Нагадаємо, навесні цього року голова облради Василь Скрипничук провів відпустку у зоні АТО, на базі "Карпатської Січі" у Пісках. Там, за його словами, він допомагав з облаштуванням побуту бійців, зокрема, відремонтував більярдний стіл, привів у порядок штабну кімнату і світлицю, стежив за прибиранням території. Скрипничук тоді публічно пообіцяв, що оформляти статус учасника АТО не буде. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: