fbpx

Проект "Сквер перед друкарнею": спочатку – парковка, потім – громадський простір

Суспільство 12:49, 04.10, 2016

В Urban Space 100 представники "Теплого міста" разом із міською владою та представниками торгової мережі, яка відкриває в колишній друкарні супермаркет, обговорили реалізацію проекту "Сквер перед друкарнею".

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що замість мистецького центру в друкарні буде розташовуватися супермаркет.

За словами представника "Теплого міста" Юрія Филюка, на 1 жовтня всі зацікавлені сторони дійшли порозуміння, як має розвиватися проект "Сквер перед друкарнею". За результатами тристоронніх преговорів власник будівлі колишньої друкарні, "Тепле місто" як частина громади і компанія, яка займе перший поверх приміщення, уклали Меморандум.

Документ передбачає. що впродвож осені і зими, до 10 квітня 2017 року, на площі перед торговим центром буде облаштована автостоянка для відвідувачів супермаркету. 

"Це тимчасовий проект – 10 м перед будівлею буде закладено бруківкою без шкоди для дерев. Після цього паркова забирається, і ми спільно з громадою будемо втілювати проект скверу",  уточнив Юрій Филюк. 

КУРС писав, що "Тепле місто" під час цьогорічної Архітектурної резиденції розробило концепцію претворення площі перед друкарнею на сучасний сквер.

"Ми  на півдорозі,  пояснив Филюк,  тепер треба зробити проектну документацію і знайти фінансування. Кошторису ми ще не маємо. За попередньою оцінкою, реалізація проекту коштуватиме близько 3 млн грн".

Втілювати проект скверу планують коштом "Теплого міста", міської влади та локального бізнесу.

Міський голова Руслан Марцінків підтвердив, що міська влада готова сприяти ініціативі і допомагати коштами. 

"Міська рада та міськвиконком будуть підтримувати всі проекти, які покликані зробити Франківськ кращим, зробити Франківськ містом для життя,  сказав Руслан Марцінків. – Що стосується цього проекту, то готові взяти 50% фінансування на себе  я готовий відстоювати це перед депутатами".  

Представник торгової мережі Василь Дуткевич відзначив, що проект є яскравим прикладом взаємодії влади, активістів і бізнесу.

"Всіляко підтримуємо цей концепт. Для нас важлива думка мешканців міста",  підтримав попередників Дуткевич.  

Він пояснив, що парковку пізніше, з 22 квітня наступного року, перенесуть у внутрішній двір за друкарнею. Площа, яку облаштують в тому місці, дозволить магазину приймати авто своїх відвідувачів, а також завозити крам.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: