fbpx

Сьогодні відкриють пам’ятник засновнику городенківського осередку "Правого сектора"

Суспільство 12:00, 21.08, 2015

Сьогодні, 21 серпня 2015 р. в с. Іспас Вижницького району Чернівецької області відбудеться урочисте відкриття пам’ятника Юрію Дутчаку (псевдо Шумахер), який заснував осередок "Правого сектору" в Городенківському районі на Франківщині.

Дутчак Юрій Іванович (1975-2014) був активним учасником подій на Майдані, брав участь у сутичках на Грушевського. В кінці лютого заснував Городенківськой районний осередок "Правого сектору" і очолив його, пише Малакава

Юрій загинув вночі 23 липня під час поїздки з волонтерською метою до 5 батальйону. Відомо, що допомогу побратимам хлопці доставили, а під обстріл потрапили вже, коли повертались назад: вранці в супроводі бійців ДУК-ПС трьома машинами вони виїхали в сторону Амвросіївки, заїжджаючи на всі блокпости, де стоять прикарпатці, а коли повертались – потрапили в засаду. Машини обстріляли, а ту, в якій знаходився Юрій Дутчак – найсильніше.

"Це був не просто патріот України, це був вірний друг, чудовий сім’янин, людина, з якою можна було йти в бій, знаючи що він завжди прикриє спину", – кажуть у Правому секторі.

Поховали Юрія Дутчака в його рідному селі на Буковині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: