fbpx

Сьогодні відзначають Міжнародний день "сонячних людей". ВІДЕО

Суспільство 10:28, 21.03, 2017

Івано-франківські медики спільно з громадськими організаціями долучились до відзначення Міжнародного дня людини із синдромом Дауна. Кажуть, цим людям важко адаптуватись до нормального життя. І справа не лише в соціалізації.

Статистика приблизно однакова в різних країнах, стверджують фахівці. В Україні щорічно народжується майже півтисячі, як кажуть в народі, "сонячних" дітей. Що стосується Прикарпаття – тут частота цього захворювання менша за середній світовий показник. Це – один випадок на 1160 новонароджених, інформує ТРК "Вежа".

Фахівці кажуть, таким людям та їхнім сім’ям потрібна максимальна психологічна, медична, педагогічна та інформативна опора. На це спрямована медико-соціальна реабілітація для людей із синдромом Дауна. Та значно важливіше – звичайна людська підтримка. Та сприйняття суспільством "особливих" – як рівних собі.

Міжнародний день людини з синдромом Дауна відзначають 21 березня. І не випадково. День і місяць відповідають номеру та кількості хромосом у "сонячного" новонародженого.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: