fbpx

Сотні прикарпатських військових потребують негайної реабілітації

Суспільство 17:39, 24.06, 2015

До "Народного контролю" звернулися громадські організації, які відстоюють права воїнів АТО, щоб разом контролювати проведення тендерів між санаторіями, які можуть прийняти на оздоровлення прикарпатських бійців.

Така ініціатива виникла у рамках проекту "Контролюймо Прикарпаття разом".

Тендер на кошти з обласного бюджету у розмірі понад 0,5 млн грн призначений для реабілітації майданівців та воїнів АТО. На перемогу у конкурсі претендують шість санаторно-курортних комплексів, пише НК.

"Ми розуміємо, що, дійсно, багато людей потребують санаторно-курортного лікування, але з певних особистих причин чи моральних якостей не звертаються до нас. Хоча ми маємо всю база даних наших поранених. Вона налічує 319 осіб", – розповідає координатор інформаційного центру учасників АТО та їхніх сімей Володимир Веркалець.

Реабілітації потребує майже кожен, хто побачив війну на власні очі, пояснюють захисники. Запевняють: переваги не віддають жодному з санаторіїв.

Ознайомлюватися із пропозиціями в обласному соцзахисті планують кілька днів. А чиновники пообіцяли вже до кінця місяця  розповісти, куди повезуть оздоровлюватися прикарпатських захисників.

"У найближчий час ми опрацюємо документи – за законом, маємо на це до 20 днів. Але зробимо це раніше, бо бачимо, наскільки важливим є оздоровлення для хлопців. Щоби не наробити дурних помилок, прислухаємось до усіх побажань і пропозицій", – запевнив  заступник директора департаменту соцполітики Прикарпатської ОДА Віталій Яворський.

 

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: