fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Стиль життя
  • Сотня дітлахів з різних куточків України стали на лижі в Буковелі: табір "Нове покоління" традиційно підтримує Олександр Шевченко

Сотня дітлахів з різних куточків України стали на лижі в Буковелі: табір "Нове покоління" традиційно підтримує Олександр Шевченко

Стиль життя 11:13, 13.01, 2017

Діти з табору міжнародного благодійного фонду "Нове покоління" протягом зимової зміни вчаться кататись на лижах на базі туристичного комплексу "Буковель". Такі заходи вже стали традиційними.

Цього року майже сотня дітлахів з різних куточків України стали на лижі.

Табором "Нове покоління", що діє вже понад 2 десятки років, завдяки ініціативі Руслани Гжесневської опікується українська діаспора в Канаді.

Їхні пожертви дають можливість як влітку, так і взимку приймати в Карпатах на оздровлення українських дітей із різноманітними недугами та непростою долею.

Таборові, що діє у Ворохті, надає підтримку народний депутат України Олександр Шевченко. Саме завдяки йому відпочинок у туристичному комплексі Буковель став традиційною складовою програми дитячих вакацій, повідомляє прес-служба народного депутата.

"Наша співпраця з табором "Нове покоління" триває вже багато років. Буковель допомагає чим може в міру своїх можливостей. З кожним роком збільшується і кількість діточок і інструкторів. Гірський активний відпочинок сприяє відновленню душевної рівноваги, надихає на нові звершення та дарує відчуття спокою. Звичайно ж, взимку це перш за все лижі, а влітку походи в гори та оздоровлення у нашому прекрасному гуцульському морі. Попри проблеми в державі ми завжди будемо допомагати дітям, адже це наше майбутнє", – розповідає народний депутат України Олександр Шевченко, який вже багато років є добрим другом табору "Нове покоління".

У таборі відпочивали підлітки віком від 10 до 18 років соціально незахищених категорій, з будинків-інтернатів та з родин воїнів АТО. Ними опікувалися 12 вихователів та 15 інструкторів.

"Зазвичай процес навчання катанню на лижах є тривалий, а у нас в таборі всі діти після перших же спроб у перший же день стали на лижі і поїхали. Напевне, тому, що наші дітки дуже цінують таку можливість та ловлять цей момент, адже для них це особливі дні – дні, коли вони мають змогу вільно кататись на лижах і насолоджуватись красою рідної України", – говорить Володимир Чоботар, головний інструктор табору Міжнародного Благодійного Фонду "Нове покоління".

А ще буквально за день у таборі організували справжній вертеп. Попри те, що більшість учасників цього табору досі не мали подібного досвіду, вертеп вдався на славу.

Табір Нове покоління

Тож діти вирішили продемонструвати підготовану ними різдвяну програму та заколядували з вдячності всім тим, хто допоміг їм познайомитися з зимовою курортною казкою.

"Цією колядою ми хочемо сказати слова вдячності Олександру Шевченку і власне курорту Буковель за таку можливість для всіх цих дітей, для міжнародного благодійного фонду Нове покоління за те, що вони дійсно роблять хорошу справу, вони дійсно не словом, а ділом допомагають дітям", – зазначив Володимир Чоботар.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: