fbpx

Спекуляція на АТО: у військових лісах Прикарпаття тривають масштабні незаконні рубки

Суспільство 11:13, 18.03, 2016

Активісти Громадської ради при управлінні лісового господарства в області звернулися до постійної депутатської комісії з екології з вимогою заборонити вирубування лісу біля Франківська – на території військового лісгоспу.

Учора, 17 березня, екологічна комісія підтримала звернення. Його планують розглянути на сесії Івано-Франківської обласної ради.

Проблема виникла в Тисменицькому районі – ліс валять вздовж так званої "бетонки", дороги, яка веде до колишніх військових об'єктів в лісі поблизу сіл Майдан та Павлівка. Цю ділянку експлуатує військовий лісгосп.

"За 10 кілометрів від Івано-Франківська, в селах Майдан і Нова Гута, проводять вирубку лісу в промислових масштабах,  виступив зі зверненням представник громадської ради Петро Матейко. – Мешканці цих сіл неодноразово зверталися зі скаргами в управління лісового господарства області. Вирубується дуб, сосна і ялиця біла. Ліс рубають найбільше вздовж "бетонки", яка є військовим об’єктом, бо його звідти легше вивозити. Найбільше обурення викликає те, що в результаті спроб громади припинити вирубку,  люди звернулися в природоохоронні органи,  ліс почали рубати ще інтенсивніше. А на всі заклики активістів до цих органів припинити вирубку нам дають шаблонні відповіді, що це планові рубки для потреб АТО. В той час як такі заготівлі зупинені ще півроку тому і в цей час не проводяться".

"Просимо депутатів виїхати з активістами на місце,  звернувся до комісії активіст Роман Островський. – Ви побачите вирубки вздовж бетонки вже такі як стадіони. А за 10 м від воріт військової частини зроблений провал у паркані і на територію йдуть лісовози".

Екологічна комісія облради, зважаючи на це та попередні звернення з приводу незаконних, на думку представників громад Косівського та Богородчанського районів, вирубки, вирішила присвятити темі збереження лісу на Прикарпатті окреме засідання. На ньому мають намір більш детально розглянути це звернення. До того депутати виїдуть на місце разом із активістами та журналістами.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: