fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Спільний проект Коломиї і польського міста Ломжа увійшов у фінал Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна

Спільний проект Коломиї і польського міста Ломжа увійшов у фінал Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна

10:59, 16.03, 2017

Представники центральних і регіональних органів влади всіх трьох країн, які входять до складу комісії Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020, рекомендували до наступного етапу конкурсу 162 проекти. Серед заявок до Європейського Союзу спільний проект Коломиї і польського міста Ломжа.

За словами заступника міського голови Коломиї Олега Дячука, який очолив робочу групу в перемовинах із урядом міста Ломжа, працював над підписанням меморандуму про співпрацю між містами, брав участь у написанні концептуальної записки до Європейського Союзу, ідею взяти участь у цьому проекті запропонував радник міського голови Віталій Вандич.
12 грудня 2016 року делегація міської ради відвідала місто Ломжу. Разом із польською стороною опрацювали проект і в кінці грудня подали на конкурс заявку. Результат не забарився – вперше заявка Коломиї на фінансування проектів із європейських фондів – у фіналі.
Загалом на конкурс надійшло 352 заявки, 190 з них не пройшли перший етап, інформує прес-служба Коломийської міськї ради.
"Ми обрали для спільного написання проекту місто Ломжу,  каже Олег Дячук, – бо воно дуже схоже на Коломию. Кількість жителів, центральна частина міста, навіть роки першої згадки про наші міста майже збігаються. Співпраця з польськими урядовцями була плідною і легкою. Якщо все спрацює, будемо мати нові інвестиції для розвитку Коломиї".
Як розповів Віталій Вандич, проект спрямовано на збільшення туристичної привабливості міста.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: