fbpx

Спортсменів з Франківщини урочисто провели на Паралімпіаду. ФОТО

Спорт 15:39, 29.08, 2016

У суботу, 27 серпня, в Києві на Майдані Незалежності Паралімпійську збірну України урочисто провели на XV літні Паралімпійські ігри в Ріо-де-Жанейро. У складі збірної – троє спортсменів з Франківщини.

Цього року на Паралімпіаді Україну представлять 172 спортсмени з України – найбільша в історії українського паралімпійського спорту національна паралімпійська збірна команда України.

Від області у Ріо виступить легкоатлет Павло Волуйкевич з Івано-Франківська, у стрільбі з лука –Ірина Волинець зі Снятина та у настільному тенісі – Василь Петрунів з Тисмениці. Разом з нашими паралімпійцями до Ріо поїхав і тренер Василя Петруніва – Василь Кушнір.

Зазначимо, що Василь Петрунів і його партнер Олександ Єзик з Харкова – перші в історії українського настільного тенісу спортсмени-візочники, які вибороли ліцензію на участь в Паралімпіаді.

ХV літні Паралімпійські ігри відбудуться в Ріо-де-Жанейро з 7 вересня по 18 вересня.

Спортсмени змагатимуться у 15 видах спорту: у веслуванні академічному, волейболі сидячи, дзюдо, легкій атлетиці, настільному тенісі, пауерліфтінгу, плаванні, стрільбі кульовій, стрільбі з лука, фехтуванні на візках, футболі серед спортсменів з наслідками дитячого церебрального паралічу, велоспорті, параканое, голболі та паратриатлоні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: