fbpx

Справа Чупірчука: захист клопоче про відвід судді

Суспільство 12:34, 31.05, 2016

Івано-Франківський міський суд продовжив слухання у справі екс-директора Фонду комунального майна міста Богдана Чупірчука, якого звинувачують у хабарництві.

Сьогодні суд допитав свідка Михайла Чекачова – інспектора патрульної поліції. Раніше свідок працював державним адміністратором у РДА у Надвірній.

Свідок відзначив, що не знає Богдана Чупірчука, та пояснив, що став понятим під час огляду телефонів в УБОЗ.

"Я йшов по вулиці, мене зустріли працівники УБОЗу і спиталися, чи можу я бути понятим. Я добровільно погодився і був присутній при огляді телефонів, оглядали два телефони Nokia", – розповів Чекачов.

Після допиту свідка захисник підсудного Володимир Соботник подав  клопотання про допит у суді директора ПП "Мегаполіс-континент". Він пояснив, що на адвокатський запит отримав відповідь, що особа, яка нібито давала хабар Чупірчуку, не була представником цієї фірми.

Суддя Наталія Деркач відзначила, що цей лист можна долучити до справи, але у клопотанні про допит свідка відмовила.

Через це Соботник подав заяву про відвід судді. Після перерви Деркач сказала, що розгляд провадження не може продовжуватися, тому автоматична система визначить суддю, який розглядатиме заяву про відвід.

Нагадаємо, Богдана Чупірчука взяли на хабарі 12 березня минулого року. У той же день затримали тодішнього директора стадіону "Рух" Івана Слюсара. У суді Слюсар визнав повністю свою вину та покаявся. Заслухавши показання підсудного та вивчивши дані, що характеризують особу, суд виніс Сюсару вирок – штраф у розмірі 25,5 тисяч гривень із забороною обіймати посади протягом двох років.

Суди над другим обвинуваченим Богданом Чупірчуком тривають більше року. Підсудний своєї вини не визнає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: