fbpx

Справа Коцаби: Вищий спеціалізований суд скасував виправдальне рішення апеляційного суду

Суспільство 13:41, 01.06, 2017

Сьогодні Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ скасував рішення Апеляційного суду в Івано-Франківській області, який визнав невинним блогера з Івано-Франківська Руслана Коцабу, якого звинувачували у державній зраді..

Вищий спеціалізований суд поставновив відновити справу щодо Руслана Коцаби, якого обвинувачували у держаній зраді і перешкоджанні діяльності Збройних Сил України.

Наразі Руслан Коцаба перебуває на свободі. Наступне слухання у його справі призначено на 6 червня.

Нагадаємо, Івано-Франківський міський суд більш як рік розглядав справу Руслана Коцаби, обвинуваченого за ч. 1 ст. 111 ККУ (державна зрада) та ч. 1 ст. 114 ККУ (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань).

Сторона обвинувачення вимагала покарання для Коцаби у вигляді 13 років ув'язнення з конфіскацією майна. Захисники Руслана Коцаби заперечували провину підсудного і вимагали виправдального вироку.

Івано-Франківський міський суд зняв з Коцаби обвинувачення в державній зраді за ч. 1 ст. 111. Однак визнав винним за ч. 1 ст. 114 у перешкоджанні законній діяльності ЗСУ та засудив його до трьох з половиною років позбавлення волі.

Пізніше Апеляційний суд Івано-Франківської області скасував обвинувальний вирок Івано-Франківського міського суду і блогера випустили на свободу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: