fbpx

Справа Міхальця: в суді опитали позивача, який обвинуватив головного копа Франківська у побитті

Суспільство 11:29, 20.02, 2017

В Івано-Франківському міському суді відбулося засідання у справі Дмитра Міхальця, якого звинувачують у вчиненні кримінального правопорушення за ст. 365 ч. 2 – перевищення влади або службових повноважень.

Як повідомляв КУРС, 26 жовтня минулого року голова патрульної поліції Івано-Франківська Дмитро Міхалець отримав оголошення про підозруучасник АТО, боєць батальйону спецпризначення "Івано-Франківськ" Іван Чайковський звинуватив Міхальця у побитті, яке нібито сталося 6 вересня. Міхалець застосування сили до Чайковського, який влаштував у кабінеті начальника патрульних скандал, категорично заперечив

Сьогодні в суді опитали потерпілого. Іван Чайковський розповів, що з Дмитром Міхальцем був знайомий до конфлікту: вони працювали в одному приміщенні. 6 вересня 2016 року Чайковський зустрів Міхальця на сходах у приміщенні патрульної поліці, де працює і регіональний сервісний центр.

"Я сказав, що на мене склали протокол і я хочу поговорити. Він сказав – заходьте. Я через хвилин 15 прийшов, там була нарада, коли люди вийшли, туди зайшла Ірина Зелінська, командир батальйону, і я зайшов у кабінет. Міхалець покликав Зелінську, щоб вона розповіла, що відбулося 5 вересня. Вона сказала, що я не надавав документи патрульним і тікав з місця порушення. Потім я почав пояснювати, що документи надав, і просив, щоб вони не складали постанову, щоб попередили усно. Патрульний відійшов убік, порадився з напарником і почали складати постанову. Я забрав документи, сів в автомобіль і через скло показував документи. Міхалець почав насміхатися з того, що я кажу. Тоді я почав розповідати, що патрульні зробили помилку, і показав їм дорожній знак, який там встановили. Я спитався, чи він знає, що за знак, він не зміг відповісти. Тоді я спитав Зелінську, вона теж не знала. Тоді він відчинив двері і сказав: виходь з кабінету. Я відмовився, він схопив мене за руку, шарпнув. Коли я сказав, що вийду сам, тільки заберу зі столу документи, він мене шарпнув і я впав до підлоги. Після того вони позбирали мої документи і я вийшов, ",  розповів Чайковський свою версію подій в кабінеті начальника патрульної поліції.

Чайковський визнає, що порушив ПДР, але вважає порушення незначним. Він не впевнений, що Міхалець кинув його на підлогу умисно. Травм від падіння не зазнав. Чайковський ще не вирішив, чи буде подавати цивільний позов.

Адвокат нагадав, що судмедекспертиза підвердила синці на руках у потерпілого. 

Суд призначив наступне засідання на 15 березня. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: