fbpx

Справа "стоматолога-різника": прокурор вимагає засудити Вуйціва до довічного ув'язнення

Суспільство 15:23, 15.06, 2016

У середу, 15 червня, в Івано-Франківському міському суді відбулося чергове засідання у справі "стоматолога-різника" Ігоря Вуйціва та його співмешканки Юлії Бойко, яких судять за подвійне вбивство. Сьогодні у суді відбулися дебати.

Сьогодні на судове засідання не з’явився представник однієї з потерпілих сторін та у заяві зазначив, що судове засідання може відбутися без нього. Сторона захисту обвинуваченого попросила долучити до справи дипломи про освіту Ігоря Вуйціва та його характеристики. Суд задовольнив клопотання.

Під час дебатів прокурор зазначив, що під час судових слухань було встановлено, що обвинувачені ставляться зі зневагою до оточуючих. Їх дії призвели до смерті двох людей. Він нагадав про обставини, за яких відбулися вбивства.

Читати також:  Юлія Бойко зізналася, що вбивство Антона Кучерака "стоматологом-різником" можна було попередити, але вона цього не зробила 

Юлія Бойко розповіла у суді, як допомагала "стоматологу-різнику" приховати сліди вбивства Ігоря Струтинського

Прокурор також нагадав, що під час свідчення суду обвинувачений розповів власну версію подій, яка не відповідала досудовому слідству. Він заявив, що обидва вбивства здійснила Юлія Бойко, а він лише допомагав приховати сліди злочину. Оскільки думав, що його подруга вагітна і не міг допустити, щоб дитина народилася у тюрмі, Вуйців узяв всю вину на себе.

Він також нагадав про покази усіх свідків, які брали участь у попередніх судових засіданнях, та про результати попередніх експертиз і аудіо-, відеоматеріалів у справі. 

Прокурор зазначив, що Вуйціву і Бойко потрібно призначити покарання у межах статей, які їм інкримінуються. Юлії Бойко пропонується 3 роки позбавлення волі. Ігорю Вуйціву пропонується покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Адвокати Вуйціва запропонували пом’якшити обвинувачення Вуйціву через «недоведеність його вини».

Мама Ігоря Струтинського погодилась із запропонованою прокурором мірою покарання. Мама Антона Кучерака також наполягає на довічному ув’язненні для Вуйціва і на 3 роках ув’язнення для Бойко.

В Ігоря Вуйціва не знайшлося жодних слів. Юлія Бойко розкаялась і зі сльозами на очах зазначила, що могла врятувати життя Антона Кучерака, але через страх перед Вуйцівим цього не зробила. За її словами, міру покарання має визначити суд.

Нагадаємо, франківець Ігор Вуйців, якого судять за жорстоке подвійне вбивство із розчленуванням тіл убитих (ч. 2 ст. 115 ККУ), був затриманий у листопаді минулого року і чекає вироку в СІЗО.

Співмешканку "стоматолога-різника" Юлію Бойко звинувачують за двома статтями Кримінального кодексу – ч. 1 ст. 396 і ч. 1 ст. 310. Вона знаходиться під домашнім арештом.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: