fbpx

Стало відомо, хто очолить новостворений професійний футбольний клуб в Івано-Франківську

Спорт 17:11, 24.06, 2016

До першого в своїй історії сезону НФК "Тепловик-Прикарпаття" готуватиме знаний на Прикарпатті футболіст та футбольний спеціаліст Володимир Ковалюк.

Про це повідомив сьогодні на прес-сконференції виконавчий директор команди Василь Ольшанецький, повідомляє Фіртка.

20 липня "Тепловик" вже може стартувати під егідою ПФЛ в першому раунді Кубку України. Хоча клуб ще повністю не пройшов акредитацію.

За словами Ольшанецького, наразі ще деякі вимоги ПФЛ не виконані. Це стосується, зокрема, і стадіону, проте виконавчий директор впевнений, що клуб успішно пройде атестацію.

Щодо гравців, то клуб формуватиметься виключно із гравців, які виступають в чемпіонаті області.

4 липня планується перегляд кандидатів в команду, а вже 11 липня команда відправиться на свій перший тренувальний збір.

Річний бюджет клубу – понад 4 мільйони гривень. Василь Ольшанецький запевнив, що ведеться пошук спонсорів та меценатів задля додаткового залучення коштів.

Отримуватимуть футболісти НФК "Тепловик-Прикарпаття" небагато – по 5 тисяч гривень. Хоча за перемоги передбачені преміальні: за домашні ігри 1000 гривень, за виїзні  2000.

Свої домашні матчі команда проводитиме на стадіоні "Рух". Вхід на ігри буде платний, проте плата буде символічною  10-15 гривень.

"Платні квитки є однією із умов змагань. Це не ми так захотіли,  каже Ольшанецький.  Але це невеликі гроші, і я думаю, що ми будемо мати заповнений стадіон на кожну гру. Місто скучило за великим футболом".

Також іванфоранківців закликають стати інвесторами команди: вже незабаром кожен уболівальник клубу може стати акціонером команди, оплативши невеликий річний внесок.

Довідково:

Володимир Васильович Ковалюк – український футболіст, захисник "Прикарпаття" І-Ф.

Вихованець ДЮСШ (Косів). Перший тренер  З. І. Мисак.

Навчався у Львівському інституті фізичної культури.

Виступав за команди «Карпати» Л, «Карпати» КБ, «Скала», «Прикарпаття» ІФ, «Дніпро» Д,«Уралан», «Динамо» К, «Шахтар» Д, «Кубань», «ЛУКОР», «Кривбас», «Борисфен», «Волинь», «Дніпро» Ч. У вищій лізі чемпіонату України провів 149 матчів, забив 10 м'ячів. У складі «Волині» зіграв 100 матчів, забив 1 гол (станом на 14 червня 2009 року).

Чемпіон України в першій лізі 1994 року; срібний призер чемпіонату України в першій лізі 1998 року. Чемпіон Росії в першій лізі 1997 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: