fbpx

Стало відомо, у скількох прикарпатських пенсіонерів зростуть пенсії

Суспільство 16:06, 05.10, 2017

Під головуванням Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана відбулася селекторна нарада щодо перерахунку пенсій. Участь у її роботі взяли перший заступник голови облдержадміністрації Марія Савка, начальник головного управління Пенсійного фонду в області Надія Павлюк, заступник Івано-Франківського міського голови Богдан Білик.

Як зазначив Володимир Гройсман, метою прийняття пенсійної реформи є створення ефективної системи пенсійного забезпечення, яка призведе до підвищення пенсій понад 9 мільйонам українців. Масштабну реформу, за словами Глави Уряду, буде проведено у стислі терміни. І вже цього місяця перерахунок виплат буде здійснено для всіх громадян, інформує прес-служба Івано-Франківської ОДА.

На Прикарпатті із 360 тисяч пенсіонерів пенсію перерахують для 330 тисяч людей, з них пенсію підвищать для 130 тисяч осіб. Підвищення на 100 гривень матимуть 35 тисяч осіб. До 1000 гривень нарахують 62 тисячам жителів області. Ще 23 тисячі людей матимуть пенсії із доплатою до 2000 гривень, а 10 тисяч – понад 2000 грн. Окрім того, 215 тисяч пенсій прикарпатців буде підвищено внаслідок зростання прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб із 1312 до 1452 грн.

Варто наголосити, що як у фінансовому, так і в технічному та організаційному плані область готова до перерахунку пенсій. Тож вже у жовтні жителі Івано-Франківщини отримають осучаснені пенсії.

Як писав КУРС, не всі пенсіонери зможуть отримати підвищені пенсії в жовтні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: