fbpx

Статус біженця росіянин Олег Бутусін, який добровольцем захищав Україну на Донбасі, виборює в суді

Суспільство 12:05, 21.11, 2016

Нещодавно Державна міграційна служба України прийняла рішення про депортацію захисника із родиною, що мешкає на Прикарпатті.

В Івано-Франківському Адміністративному суді сьогодні почали розгляд оскарження рішення Департаменту міграційної служби про ненадання статусу біженця громадянину РФ Бутусіну Олегу, який на стороні України в ДУК "Правому секторі" воював з російськими окупантами.

Нагадаємо, Олег Бутусін разом із багатодітною сім’єю переїхав з Росії в Україну в 2014 році. З далекого Владивостока Бутусіни втекли в Західну Україну через політичні репресії.

Читайте: Переселенці з Росії на Прикарпатті: Повернемось додому тільки на танках

Зараз Олег Бутусін з дружиною Тетяною мешкають з десятьма дітьми в селі Придністров'я Галицького району на Івано-Франківщині. Двокімнатний будиночок з кухнею – це все, що родина змогла собі дозволити після того, як за "копійки" продала все своє господарство в Росії. 

Після того, як Олег Бутусін воював як доброволець на боці України, ФСБ Росії відкрило проти нього кримінальну справу за тероризм. 

Найбільшою проблемою для родини є відсутність українського громадянства. Вони вже неодноразово звертались до влади. У 2015 році під час приїзду Петра Порошенка в Івано-Франківськ Тетяна Бутусіна з дитиною на руках підійшла до Президента та передала йому прохання надати їм громадянство. Однак відповіді від гаранта не отримали.

Нещодавно Департамент міграційної служби України відмовив родині у статусі біженців. Олег Бутусін оскаржив це рішення у суді. 10 жовтня цього року він звернувся до суду у зв'язку з рішенням міграційної служби про депортування його та просить надати йому українське громадянство згідно із Законом України про біженців. 

Справу розглядає суддя Надія Микитин. Державну міграційну службу в суді представляє Наталія Цахнюк. 

Відповідач каже, що в Івано-Франківській області немає відділу, який займається біженцями. Тому не може визнати чи заперечити запит, оскільки не ознайомлена з матеріалами позову. За її словами, такий відділ є у міграційній службі Львова, а там сталися непорозуміння з документами позивача.

Суд надав можливість представнику міграційної служби ознайомитися з позовною заявою та визначив дату розгляду справи по суті. Наступне засідання у справі Бутусіна відбудеться 1 грудня. 

Представник позивача адвокат Володимир Бандура зазначив, що суду нададуть докази, що Бутусін має право стати громадянином України. 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: