fbpx

СТЕК до кінця року встановить у будинках більше 100 лічильників на тепло

Суспільство 12:12, 30.10, 2015

Фахівці СТЕК розпочали роботи зі встановлення будинкових приладів обліку теплової енергії у житлових будинках, що належать до теплового району компанії.

Найближчим часом планується встановити 51 лічильник, до кінця року – більше 100. 
Вартість одного лічильника тепла коливається від 15 до 25 тисяч гривень, інформують в компанії.

Раніше тепло обліковувалося лічильниками, що належать теплокомуненерго або балансоутримувачам. Деякі з них вийшли з ладу, деякі теплокомуненерго зняло. У будинках, де не було лічильників, нарахування за послуги здійснювалось відповідно до площі помешкання.

"Ми розуміємо необхідність встановлення власних приладів обліку, тож заклали в Інвестпрограму необхідні кошти, – зазначає директор ТОВ "Станіславська теплоенергетична компанія" Сергій Мельник. – Нині маємо першу партію лічильників. У перспективі плануємо встановити прилади обліку на усіх наших будинках".

В міжопалювальний період фахівці СТЕК провели огляд підвальних приміщень житлових будинків на предмет наявності відповідних умов для встановлення лічильників. Тож в першу чергу прилади обліку встановлюють у будинках, підвали яких у відповідному стані – не затоплені, мають двері на замках.

Тепловики звертаються до мешканців будинків, в яких встановлюють лічильники, з проханням не допускати до крадіжок приладів обліку та актів вандалізму у підвалах та у випадку виявлення сторонніх осіб або спроб крадіжки теплового обладнання негайно звертатися у правоохоронні органи та до балансоутримувача – КП "ЄРЦ".

"Торік у Івано-Франківську було декілька випадків крадіжок лічильників тепла, тоді було пошкоджено запірну арматуру та вирвано "з м’ясом" труби,  додають у СТЕК. – Сподіваємося, що завдяки свідомості мешканців ми зможемо уникнути подібних ситуацій".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: