fbpx

Степан Процюк вийшов зі Спілки письменників через "світоглядні причини"

Культура 19:36, 09.03, 2017

Відомий прикарпатський письменник Степан Процюк подав заяву про вихід з Національної спілки письменників України.

"Від часу написання заяви і повернення спілчанського квитка не вважаю себе причетним до спілки, скільки би не тривали технічні процедури", – прокоментував подію Степан Процюк на своїй сторінці у соцмережі.

Сьогодні, 9 березня, письменник написав заяву про вихід із НСПУ у "зв'язку з іншими поглядами на розвиток української літератури".  

"Дякую всім, із ким вступав у 1995-му році і кого шаную. Жодних причин виходу, пов'язаних із особистими конфліктами, не було. Причини лише світоглядні", – додав Процюк. 

Нагадаємо, нещодавно у Франківську вп'яте вийшов роман Степана Процюка "Інфекція". Попри те, що кожен письменник потребує читача і співрозуміння, але найголовнішим, коли виходить книга, є не автор – а власне книга, наголошував на презентації письменник. "Мені не треба панегіриків – тільки розуміння",  підкреслив тоді він. 

"Я залишився як прозаїк незрозумілим – я це відчуваю,  поділився автор. – Але в кожного з нас – свій чин. З огляду на це я не міг би бути воїном чи ще кимось. Мусив робити своє – те, що знаю, що повинен робити, і те, що вмію робити найліпше".

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: