fbpx

Справа "стоматолога-різника": Вуйців заявив, що вбивав не він, а його співмешканка

Суспільство 15:58, 18.05, 2016

У середу, 18 травня, в Івано-Франківському міському суді відбулося чергове засідання у справі "стоматолога-різника" Ігоря Вуйціва. Чоловіка та його співмешканку Юлію Бойко судять за подвійне вбивство.

Сьогодні обвинувачений Ігор Вуйців розповів власну версію обох убивств.

За його словами, напередодні першого злочину, 6 вересня 2014, він посварився зі своює співмешканкою Юлією Бойко. Цього дня він домовився зустрітися зі своїм товаришем Ігорем Струтинським. До нього в кабінет прийшов Ігор разом із ще одним знайомим З. Вони розпивали алкоголь протягом 1,5-2 годин. Потім, коли Ігор відлучився до ванної кімнати, Вуйців почув знайомі жіночі крики – це прийшла Юлія. Ігор запропонував їй долучитися до застілля, щоб не продовжувати конфлікт. Через деякий час знайомий З. покинув компанію, а трійця продовжила розпивати алкогольні напої.

"Агресія Бойко зростала прямо пропорційно до випитого алкоголю", – сказав Вуйців.

Відтак Ігор Струтинський запропонував закінчувати застілля і розходитися. Це не сподобалось Юлії. Вона запропонувала покурити марихуану, яку принесла з собою. Від трави Вуйціву стало зле, запаморочилось в голові, врешті, він задрімав. Коли прокинувся, Юлія була життєрадісна і казала, що Струтинський пішов додому. Він помітив на ній кілька крапель крові. Вона пояснила, що це Струтинський від депресії намагався порізати собі руки, а вона завадила йому. Вона додала, що віддала йому останні гроші на таксі додому. Вуйців відправив Бойко в магазин за печивом, бо після алкоголю та канабісу їй захотілось солодкого. У цей час він подзвонив Струтинському. Той начебто підняв трубку, але не відповів нічого. Було близько 2-ї години ночі. Вуйців вирішив, що його приятель вже спить і тому не відповідає. Бойко повернулась з магазину у піднесеному настрої. Вони вирішили заночувати у кабінеті Вуйціва. Зранку Юлія пішла на замісну терапію. Після цього вона повернулась з пляшкою горілки. Вони її розпивали та говорили про плани на майбутнє, про дітей. Лише під вечір 7 вересня Ігор повернувся додому. Кабінет залишив неприбраним. Наступного дня, на його подив, кабінет виявився вже чистим. Ігор не надав цьому ніякого значення і просто працював. Ввечері, близько 12 години, він почув крик і підійшов до дверей та глянув у вічко. Побачив, як по коридору біжить Дмитро Родіонов, а за ним вибігла Юлія. На запитання, що сталось, Юлія нічого конкретного не змогла відповісти. Того ж вечора він пішов до Дмитра Родіонова, щоб з’ясувати, що відбулося. У Родіонова на щоці він помітив невеличкий поріз, але той відмовився розповісти, що сталося. Оскільки у Родіонова з Бойко раніше були стосунки, Вуйців особливо не наполягав. Про страшну долю Ігоря Струтинського він начебто ще не здогадувався. 

Наступний інцидент стався 4 жовтня. Вуйців того дня зустрівся з двома друзями – пішли на "Свято хліба". Після цього зайшли в гості до сусіда Вуйціва Геннадія. Там розпивали розведений спирт. Під час застілля спалахнула сварка між Антоном Кучераком та їхнім знайомим П. Геннадій попросив їх покинути його дім. Антон запропонував піти до Вуйціва в підвал під кабінетом та продовжити пити. Через деякий час зателефонувала Бойко і приєдналась до них. Юлія почала чіплятися до Антона, бо в них давно була між собою неприязнь. Коли почались крики, Вуйців запропонував розходитись. Поки Вуйців розливав "на коня", Юлія схопила молоток і кілька разів вдарила по голові Антона. Вуйців не встиг зреагувати. Йому теж перепав удар молотком. В Антона з голови текла кров. Вуйців запропонував їхати в лікарню, але Юлія відмовлялася, бо боялась, що Антон напише на неї заяву в поліцію. Тому вирішили змити кров і перев'язати Антона. Ігор пішов за перекисом водню в кабінет, "Коли я повернувся, Антон лежав на підлозі, в нього з ока стирчав ніж. Після цього в мене був шок",  розповів Вуйців.

Тоді ж Юлія Бойко зізналась, що подібне сталось у вересні зі Струтинським. Вона розстелила клейонку, дістала рубанок. Запевнила, що знає, що і як робити, попросила, щоб Ігор не втручався і нікому нічого не казав. "Вона сказала, що вагітна і ми маємо бути разом. В мене в голові був туман… Мене це зупинило",  розповів Вуйців. Він вирішив не звертатися в міліцію.

Вуйців викликав брата і поїхав в травмпункт зашивати голову. Юлія поїхала з ними. Після того Юлія запропонувала повернутися в кабінет, але Ігор вирішив йти додому. Вона його провела і під час цього розповідала про майбутнє, про дітей. Через кілька днів вони зустрілися з Юлією, пішли в кабінет. У підвал Ігор не захотів заходити, але вона запевнила, що все вже поприбирала.

"Після цього я почував себе зле. Я зловживав алкоголем, перейшов на сильнодіючі заспокійливі і транквілізатори, бо не міг з цим спокійно жити",  розповів Вуйців.

Одного дня до нього прийшли поліцейські і повезли у відділок, сказавши, що потрібно щось підписати. У відділку його почали бити. За словами Вуйціва, він переживав, що можуть бити і її, а вона вагітна і може бути викидень, та й не можна, щоб дитина народилася в тюрмі. Тому Вуйців взяв усю провину на себе і почав свідчити так, як йому підказували слідчі. Лише через три місяці перебування в СІЗО Вуйців начебто дізнався, що Бойко вигадала історію про свою вагітність. "Мене ввели в оману, і ця жертва вийшла беззмістовна".

Вуйців запевняє, що просив слідчих змінити покази, але йому сказали, що вже надто пізно.

Нагадаємо, франківець Ігор Вуйців, якого судять за жорстоке подвійне вбивство із розчленуванням тіл убитих (ч. 2 ст. 115 ККУ), був затриманий у листопаді минулого року і чекає вироку в СІЗО. Співмешканку "стоматолога-різника" Юлію Бойко звинувачують за двома статтями Кримінального кодексу – ч. 1 ст. 396 і ч. 1 ст. 310. Вона знаходиться під домашнім арештом. Досудове слідство встановило, що 7 вересня 2014 року, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, підозрюваний позбавив життя свою першу жертву. Розчленоване тіло злочинець сховав у дворі на вулиці Вовчинецькій. Наступне вбивство підозрюваний вчинив 4 жовтня 2014 року, теж у стані алкогольного сп’яніння. З тілом жертви вчинив так само – розчленував і сховав у дворі. Його подруга Юлія Бойко допомагала приховати сліди злочину.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: