fbpx

Після суботньої стрілянини в "Пасажі" сина генерала Француза допитали як свідка. ВІДЕО

Суспільство 11:40, 28.08, 2017

У поліції обіцяють, що не вигороджуватимуть нікого з фігурантів подій біля "Пасажу" і на слідство не чиниться тиск.

Як повідомляв КУРС, у суботу, 26 серпня, конфлікт між відвідувачами "Pasage Gartenberg" переріс у стрілянину. Як відбувається розслідування інциденту, сьогодні в ГУ Нацполіції в Івано-Франківській області розповів Ігор Баб'юк, заступник начальника Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.

Баб'юк був небагатослівним. Він нагадав, що на місці були знайдені гільзи, виявлено плями крові. Повідомив, що серед учасників стрілянини був помічений колишній депутат міськради, власник продуктовго ринку Ігор Халаменда (відомий за прізвиськом Бура). При цьому не згадав про іншого фігуранта стрілянини, якого впізнали свідки,  сина генерала поліції Анатолія Француза. 

1

Пізніше на уточнюючі питання журналістів Баб'юк таки змушений був визнати, що Фрацуз-молодший був на місці події і його допитали як свідка. У його автомобілі було знайдено зброю і вилучено. Чи стріляли з неї  покаже експертиза. Чому Анатолій Француз-молодший втікав з місця події, Баб'юк пояснив так:

"Я вважаю, що нормальна реакція людини мати інстинкт самозбереження і думати в першу чергу про себе і родину",  зазначив Баб'юк.

За словами Баб'юка, майже усі свідки втікали з місця події. На сьогодні опитано вже майже півсотні свідків стрілянини. Баб'юк запевнив, що на слідчих не здійснюється жодного тиску і всі винні будуть покарані. Особисто він з генералом Французом не спілкується і востаннє бачив того випадково багато років тому десь у магазині. 

"Я вам гарантую, що якщо Анатолій Анатолійович Француз брав участь у стрілянині, то він нестиме відповідальність… А поки що для мене він просто свідок, звичайний громадянин", – заявив Баб'юк.

Баб'юк також нагадав, що в результаті стрілянини є один важкопоранений (вогнепальні поранення в тулуб і руку, втратив 2 л крові), відомо також про ще одного пораненого, але чоловік за медичною допомогою не звертався і його досі не затримано.

Кримінальне провадження розслідується за статтею "замах на вбивство". На сьогодні поліція ще не оголосила про підозру жодному з учасників стрілянини.

Як повідомляв КУРС, поліція у суботу затримала три автомобілі, причетні до інциденту, у двох з яких знайшли зброю. Один із них, "Volkswagen Golf", патрульні наздогнали по дорозі в обласну клінічну лікарню. В автомобілі поліцейські знайшли зброю та затримали двох осіб. Третього чоловіка, що їхав в авто, доставили з пораненням в лікарню. За попереднім діагнозом в нього пробита легеня.

Ще одну автівку, "Nissan X-Trail", водій якої причетний до стрілянини, поліція затримала на вулиці Січових Стрільців. Читачі КУРСу надіслали відео із затримання цього автомобіля. 

Як писав КУРС, цей автомобіль належить Анатолію Французу-молодшому – синові генерал-майора міліції Анатолія Француза, який протягом 1994-2000 років очолював прикарпатську міліцію. Після того Француз-старший очолював УМВС у Рівненській області, а з 2002 до 2005 року був головою Волинської обласної державної адміністрації.

Анатолій Француз-молодший донедавна працював помічником судді в Івано-Франківському окружному адміністративному суді. Його автівку зі зброєю затримали на вулиці Січових Стрільців. Але автомобілем керував не він. Свідки стрілянини розповіли КУРСу, що він був у "Pasage Gartenberg", де підстрелили чоловіка. Також з ним за столом сидів Ігор Халаменда, відомий з 90-х під прізвиськом "Бура", власник центрального продуктового ринку в Івано-Франківську. На зустріч Халаменда приїхав на своєму броньованому Mersedes-Benz G55AMG.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: