fbpx

Студент ІФНМУ переміг на чемпіонаті України з гирьового спорту

Спорт 18:42, 28.02, 2017

Студент другого курсу Івано-Франківського національного медичного університету Олександр Шваб виборов перше місце на чемпіонаті України з гирьового спорту серед студентів.

Змагання  відбувались у Києві на кафедрі фізичного виховання Національного медичного університету імені О. О. Богомольця. Олександр Шваб виступав у ваговій категорії 65 кг, виконував вправу поштовх довгим циклом. З результатом 61 підйом він виборов перше місце і став чемпіоном України, інформує прес-служба ІФНМУ.

На жаль, збірна ІФНМУ з гирьового спорту не змогла виїхати на ці змагання і Олександр Шваб змушений був виступати на чемпіонаті сам. Це значно ускладнило завдання для нашого спортсмена.

"Значно легше виступати на змаганнях, коли поруч є твій тренер, – розповідає новоспечений чемпіон.  Тренер завжди підтримає спортсмена і зможе відстояти його, коли виникають непорозуміння з організаторами чи суддями. І через те, що мій тренер Роман Михальчук не був на чемпіонаті, боротися стало значно важче".

За словами Олександра, під час того, як він виконував свою вправу, суддя чомусь перестав зараховувати йому підйоми. Наш студент все одно стійко продовжував виконувати вправу, натомість найсильніший конкурент Олександра зійшов з помосту через те, що випустив гирі з рук.

"Дуже задоволений виступом Олександра,  говорить тренер нашого студента, доцент кафедри фізичного виховання та здоров’я Роман Михальчук.  Навіть під суддівським тиском Олександр проявив бійцівські якості, волю до перемоги і таки здобув перше місце. Дуже шкода, що ми не змогли поїхати на чемпіонат усією командою, ми б точно поборолися за призові місця в загальнокомандному заліку. Ці змагання були відбірковими до міжнародних. У квітні в Угорщині відбудеться чемпіонат світу серед студентів і чемпіонат Європи серед юнаків і дорослих. Олександр Шваб здобув право виступити і там, і там".

Вже через тиждень, 6 березня, на кафедрі фізичного виховання та здоров’я ІФНМУ відбудеться чемпіонат університету з гирьового спорту. Запрошуються всі охочі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: