fbpx

Студентам ІФНМУ показали документальний фільм про проблеми молоді

Суспільство 09:07, 05.12, 2016

У бібліотеці Івано-Франківського національного медичного університету відбувся показ документального фільму "Світлі роки" в рамках Мандрівного фестивалю документального кіно з прав людини "Docudays UA".

Фільм "Світлі роки" – це автопортрет, складений з дев’яти років життя бельгійського сценариста, режисера та монтажера Фредерика Ґійома. Він переживає спади та підйоми життя "крізь об’єктив" у своєму повнометражному дебюті "Світлі роки" (Les annees claires). Свіжий та живий кінощоденник, що проносить крізь 9 років життя за 75 захопливих хвилин. Ґійом – егоцентричний, схильний до самоаналізу головний герой стрічки, грайливо названої за ім’ям його непостійної партнерки – Клер (Les annees claires – оригінальна назва французькою). Проте головним рушієм подій тут стає їхня донька Джульєтта, народжена близько вісімнадцятої хвилини фільму. Клер з’являється і зникає з місця подій із загадковою, мінливою безтурботністю, і саме Джульєтта витягає Фредеріка з кризи середнього віку, у якій він загруз на початку картини, запізніло дорослішаючи. У жанрі "кінотерапевтичного" зазирання до відносно стурбованої душі "Світлі роки" не пропонують нічого нового; проте виявляються чудовим листом любові до близьких від першої особи, дивуючи кумедними та зворушливими нотами безперечно справжніх почуттів, пише КУРС з посиланням на прес-службу ІФНМУ.

Перегляд організувався молодіжною громадською організацією "Стан" спільно з організаторами фестивалю "Docudays UA". Після перегляду фільму відбулася дискусія про реальні проблеми, з якими стикається сучасна молодь.

"Ми переглянемо фільм, який власне присвячений проблемам молодих людей, – говорить працівник бібліотеки ІФНМУ Анна Мельничук.  Мені здається, що проблеми молоді є найважливішими зараз, тому що за молоддю майбутнє, як це не банально звучить. І зараз молоді люди, мені здається, відрізняються від старшого покоління, бо вони усвідомлюють, що розраховувати треба лише на самих себе".

"Коли я почула про перегляд сьогоднішнього фільму, мені стало дуже цікаво, адже це не лише перегляд фільму, а й дискусія,  каже учасник зустрічі, студент другого курсу Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника, стажер проекту "Молодь і влада" Любов Стоцька.  Що для нас є сучасна молодь? Побутує думка, що це безтурботні люди, яких ніщо не хвилює і які живуть у своє задоволення. Але проблеми молоді є дуже масштабними і їх треба розуміти глибше. Результатами невирішених проблем часом стають алкоголізм, наркоманія тощо. Тому нині дуже важливо приділяти молоді якнайбільше уваги. Від цього залежить наше майбутнє".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: