fbpx

Студентка Прикарпатського університету стала призером європейських змагань з цифрових технологій

Суспільство 21:18, 27.10, 2016

Студентка Прикарпатського національного університету Людмила Рішко, яка навчається в магістратурі за напрямком "Середня освіта (інформатика)" на факультеті математики та інформатики, стала призером європейських змагань "eSkills for Jobs 2016 Competitions" в номінації "Young digital talent" (розробка Scratch-ігор).

Змагання eSkills for Jobs 2016 competition було оголошено Європейською комісією у рамках кампанії "eSkills for Jobs", метою якої є поширення серед європейців інформації про можливості, які дають цифрові технології в освіті, науці, економіці і т. п.

Конкурсна програма проводилася в трьох номінаціях: "Young digital talent" , "Innovative App developer" та "Outstanding digital skills developer". До кожної з них були відповідні вимоги: Young digital talent – вік учасників 16-30 років і завдання – створити відеогру на мові Scratch; Innovative App developer – вік учасників 18-35 років і завдання – створення інноваційних додатків; Outstanding digital skills developer – для вчителів та освітян і завдання – запропонувати інноваційні шляхи використання цифрових технологій в освіті.

Відповідно до умов конкурсу в номінації "Young digital talent", в якій брала участь студентка ПНУ імені Василя Стефаника Людмила Рішко, вимоги були наступні: створити відеогру на мові Scratch, розмістити цю гру на сайті Scratch-товариства, створити відео про саму гру та розмістити його на своєму Youtube-каналі.

Отож Людмила Рішко представила на розгляд журі гру "Earth for Peace", яка пропагує встановлення миру на Землі. Короткий опис гри:

"У вступі гри показано напад ворожої армії та подано повідомлення гравцеві з проханням про допомогу у відновленні миру. Головним героєм гри є голубка, яка тримає в дзьобі гілку миру. Ця гілка має таку властивість: при доторканні до будь-якого предмета воєнного характеру перетворює його на мирний. Метою гри є проходження 4 рівнів і перетворення усіх речей воєнного характеру на мирні. А саме: 1 рівень – важка артилерія перетворюється на мирний транспорт (швидкі допомоги, поліцейські машини, пожежні машини, шкільні та міські автобуси); 2 рівень – піхота перетворюється на мирних працівників (лікарів, поліцейських, садівників); 3 рівень – авіація перетворюється на мирні літаки та гелікоптери; 4 рівень – знищуються вогнища пожеж і відновлюються будинки".

 

У вересні місяці поточного року журі змагань провело оцінювання робіт, при якому також враховувалася кількість лайків та поширень відео про гру. За результатами змагань студентка ПНУ імені Василя Стефаника Людмила Рішко стала призером у номінації "Young digital talent".

Як зазначає доцент Олеся Власій, студентка Людмила Рішко проявляла креативність під час вивчення курсу "Програмування в середовищі Scratch". Саме тому викладач і запропонувала їй взяти участь у змаганнях і надала допомогу в створенні проекту.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: