fbpx

Студентка з Івано-Франківська шиє унікальні м’які іграшки

Стиль життя 21:14, 17.11, 2016

Лілія Ганущак – майстриня м'яких іграшок, хенд-мейдер. Молода дівчина знайшла свою справу у захопленні. Навчання на математичному факультеті розбавило творче хобі – Лілія власноруч почала шити м'які іграшки.

Її роботи створені з турботою про діток, оскільки дівчина використовує виключно якісні матеріали.

"До 20 років я взагалі не вміла шити, проте завжди захоплювалася людьми, які шили красиві речі. Я довго не могла наважитися сісти за швейну машинку. Згодом я пішла на курси пошиття одягу. Ці заняття дали мені дуже багато, я нарешті познайомилась із швейною машинкою та дізналась про моделі одягу. На початку я шила тільки для себе, ніяк не наважувалась шити комусь іншому, здавалось, зроблю не так, як потрібно. З часом я надихнулась красивими фотографіями м’яких іграшок, власноруч зроблених, які я побачила в мережі. Зараз ця справа для мене найважливіша. Мені у всьому дуже допомагає мама, ми команда рукодільниць", – розповіла Лілія Ганущак ТРК "Вежа".

Перше замовлення майстриня отримала від знайомої, котра збиралася зробити оригінальний подарунок нареченим.

"Ми створили тоді весільних зайчиків. Ці зайці були продумані до дрібниць: у руках був такий же букет, як у нареченої, бутоньєрка, як у нареченого, плаття та костюм", – згадує Лілія.

Всі іграшки дівчина шиє з якісної польської бавовни, робить їх як для дівчаток, так і хлопчиків.

"Ми намагаємося виконати замовлення максимально до побажань клієнта. Я дуже тішуся, коли бачу, що людина хоче отримати щось індивідуальне. Найважливіше – знайти свою аудиторію. Моя аудиторія – це мамусі, які піклуються про своє чадо і забезпечують тільки найкориснішим та найкращим. "Радостинки" можна прати, і це головна особливість моїх творінь. Хотілося б, щоб люди не купували неякісні речі і влаштовували бойкот пластмасовим іграшкам", – каже Лілія Ганущак.

Вона мріє про творчу майстерню, де можна працювати над створенням іграшок та одразу ж презентувати потенційним покупцям. Наразі її продукцію можна знайти на порталі "Золоті руки" та "Скриня", а також у соціальних мережах.

"Відверто кажучи, мені дуже шкода розлучатися із моїми іграшками, це ніби віддати свою дитину комусь. Я пробувала реалізовувати свою продукцію на різних ярмарках. Найбільше запам’ятався ярмарок у Івано-Франківську, де були представлені речі, виготовлені власними руками, українського виробника. Гадаю, настав такий момент, коли хочеться купувати у свого виробника. Це завжди будуть унікальні речі. Я не зможу пошити другу іграшку, схожу на попередню, її неможливо відтворити з точністю. Кожна іграшка – це особистість. Вони оживають від великої любові майстра. Часто буває, що іграшка сама мені підказує, якою вона хоче бути", – відзначає майстриня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: