fbpx

Студенти ІФНМУ презентували наукові дослідження з медсестринства і реабілітології

Суспільство 21:17, 21.05, 2016

В ІФНМУ в рамках "І Українсько-Польської академії з медсестринства та реабілітології" відбулася студентська конференція, в якій також взяли участь студенти Державної медичної вищої школи професійної, що в польському місті Ополе.

Більшість доповідачів були студентами медичного коледжу ІФНМУ. Під час конференції представили 12 доповідей на актуальні та цікаві теми: шум у навчальному процесі першокурсників, проблеми становлення репродуктивної функції у дівчат-підлітків із пролапсом мітрального клапана, сучасні погляди на догляд за пацієнтами із нетриманням сечі, фармакогностичне дослідження рослин роду Оберна, нейрофізіологічні характеристики школярів за умов йододефіциту, основні помилки медсестри при проведенні гігієни рук, профілактика помилок при проведенні інсулінотерапії та інші, інформує прес-служба академії.

Ця конференція має надзвичайно велике значення, – каже завідувач відділу “Лікувальна справа” медичного коледжу ІФНМУ Галина Чернюк. – Студенти-учасники відчули, що розвиваються у науковому напрямку. Вони здобули досвід пошукової, статистичної та дослідницької роботи“.

Студентка четвертого курсу медичного коледжу Галина Дунець презентувала доповідь на тему “Оцінка впливу подій “Революції Гідності” на серцево-судинну безпеку населення Івано-Франківщини”. Протягом року дівчина працювала над своїм дослідженням у кардіодиспансері.

“Довелося переглянути майже 1000 історій хвороб пацієнтів, які були госпіталізовані у період з грудня 2013-го по лютий 2014-го, – розповідає студентка. – Як виявилося, за цей час суттєво збільшилася кількість випадків інфаркту міокарда“.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: