fbpx

Студенти ІФНМУ випустили перший номер журналу "МЕД"

Суспільство 11:29, 01.12, 2016

З ініціативи Студентського парламенту Івано-Франківського національного медичного університету почався випуск студентського журналу "МЕД". Перший номер видання днями побачив світ.

"У нас є університетська газета "Ескулап-ІФ", але немає власне студентського журналу, – говорить голова Студентського парламенту ІФНМУ Олег Тромбола.  Ми вирішили зробити студентське видання, бо в ньому можна буде публікувати те, що не зовсім підходить офіційній університетській газеті, і буде більш у такому неформатному вигляді".

У першому номері "МЕДу" 36 сторінок, він складається з кількох різних рубрик, інформує прес-служба ІФНМУ. Відкриває видання вітальне слово ректора ІФНМУ Миколи Рожка та редакції журналу. У рубриці "З нового вікна" публікуються статті про студентів і викладачів, які, окрім навчання чи викладацької діяльності, займаються ще чимось цікавим. У великій рубриці "Трішки науки" автори пишуть про те, що винайдено науковцями зовсім недавно і про що мало хто знає. У журналі є ще кілька тематичних рубрик.

"В журналі заховані кілька сюрпризів, які можна побачити, лише взявши видання до рук,  розповідає Олег Тромбола.  Так, одна зі сторінок є інтерактивною. Вона відривається, і на ній студенти можуть написати свої думки і враження від прочитаного. Тут же можна намалювати ескіз символа Дня студента. Його можна вкинути в скриньку в холі центрального корпусу. Переможець отримає банку меду з логотипом нашого журналу".

Загалом над журналом працювали 18 людей. Це автори, редактори, коректори, верстальник тощо. Автори журналу зараз чекають на відгуки і реакцію читачів. Від цього залежатиме подальша доля видання.

"Ми плануємо оцінити враження читачів,  каже Олег Тромбола.  Якщо студенти скажуть, що після першого номеру їм були б цікаві наступні числа журналу, то ми тоді постараємося випускати журнал раз на місяць. Усе залежить від багатьох факторів".

Журнал можна отримати безкоштовно в приміщенні Студентського парламенту, на прохідних університетських гуртожитків, також у холі центрального корпусу біля посту охорони.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: