fbpx

Студенти ІФНМУ здобули 4 призові місця на міжнародній науковій конференції у Польщі. ФОТО

Суспільство 10:28, 10.04, 2017

У польському місті Ополє пройшла Перша міжнародна конференція студентських наукових кіл. З-поміж учасників з Польщі та Німеччини Україну представляли молоді науковці з Івано-Франківська.

Керівник делегації від Івано-Франківського національного медичного університету доцент кафедри генетики та медичної хімії Руслан Козовий відзначає достойне представлення медичного вишу студентами та молодими науковцями, про що свідчить більше половини привезених призових місць, інформує прес-служба ІФНМУ.

Перше місце в галузі "медицина" здобула асистентка кафедри педіатрії Христина Лазуркевич, друге дісталося студентові третього курсу медфакультету Романові Бігуну. В галузі "психологія" друге місце здобула другокурсниця факультету підготовки іноземних громадян Марія Вінтоняк, третє – студентка першого курсу медфакультету Ілона Савчук.

До речі, Савчук представила експериментальне дослідженнях на тему: "Вивчення формальної адаптації у студентів ІФНМУ першого року навчання". Вона каже, що до дослідження цієї проблематики її спонукала методика викладання предмета з психології спілкування.

"Під керівництвом викладача Ірини Козової та ще однієї наставниці, доцента кафедри мовознавства Марії Гуцол, на основі аналізу студентських анкет я дійшла висновку, що більшість студентів успішно адаптувалися, хоча деякі потребували допомоги від друзів, колег чи психолога", – розповідає Ілона.

За її словами, вона й надалі працюватиме над дослідженнями, оскільки виступи студентів інших країн стали для неї особливим поштовхом до розвитку.

Асистент кафедри педіатрії Христина Лазуркевич презентувала доповідь на тему "Порушення сну у дітей з лімфаденоїдною гіпертрофією". Вона планує займатися цією темою упродовж років, а дискусія аудиторії була для неї підтвердженням, що тема важлива. Щодо інших виступів, за якими Христина теж стежила, з особливою приємністю науковець відзначає високий рівень знання медичної англійської всіх учасників.

Руслан Козовий додає:

"Студенти дійсно достойно представили як наукову роботу університету, так і рівень володіння англійською. Вони спілкувалися вільно й невимушено як у побуті, так і в науці. Ми цим пишаємося".

Візит до Польщі студентів та молодих науковців ІФНМУ відбувся в рамках міжнародної співпраці ІФНМУ з Вищою медичною школою міста Ополє.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: