fbpx

Студенти ІФНМУ здобули призові місця на Всеукраїнській олімпіаді з патоморфології. ФОТО

Здоров'я 21:27, 06.04, 2017

Студенти-науковці Івано-Франківського національного медичного університету привезли перемогу з Всеукраїнської олімпіади з патоморфології, що проходила у Тернополі. Роман Бігун та Вадим Чесановський стали першими студентами в історії кафедри патоморфології та судової медицини, які здобули призові місця на всеукраїнському рівні.

Олімпіада зібрала студентів з усієї України. Фахове журі, до складу якого увійшли професори з різних вишів, відзначило високо підготовку студентів, а підтвердженням тому були високі бали.Також відзначили шістьох переможців, серед яких і студента ІФНМУ, четвертокурсника Романа Бігуна. Хлопець зайняв почесне третє місце, інформує прес-служба ІФНМУ.

До речі, саме з нього розпочнеться відлік кафедральних перемог з патоморфології серед студентів, досі учасники вишу у список призерів не потрапляли. Ще один студент четвертого курсу Вадим Чесановський став одним з найкращих у мікроскопічній діагностиці препаратів і отримав грамоту.

Вадим Чесановський розповідає, що одночасно готувався як до студконференції, що пройшла недавно в рідному університеті, так і до цієї олімпіади.

За його словами, доводилося багато працювати і на вихідних, до чого заохочував його викладач, кандидат медичних наук, доцент кафедри патоморфології та судової медицини Микола Багрій.

"З нами проводили практично цілі вихідні з самісінького ранку до пізнього вечора. Підготовка була ретельною, мабуть, завдяки цьому і є такий наш результат, – каже Вадим.  А змагання виявились доволі напруженими. Комісія з'ясовувала, хто з нас краще знає патофізіологію. Всі дивилися презентацію мікропрепаратів, був конкурс "Ерудит". Також нам запропонували протокол розтину, де ми мали розібратися в діагнозі: слід було співставити паталогоанатонатомічний діагноз у протоколі розтину з тим, який попередньо був в історії хвороби…"

За словами студентів, участь у цій олімпіаді додала їм ще більшого інтересу до клінічної медицини:

"Патанатомія дає змогу розуміти, які зміни відбуваються в органах і тканинах, як діє та чи інша хвороба на організм… Все це дасть нам змогу стати хорошими клініцистами", – висловлюють сподівання студенти.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: