fbpx

Студенти з Прикарпаття та Сербії обмінялись досвідом та відпочили в Карпатах

Суспільство 13:16, 16.08, 2017

Минулого місяця калуські гімназисти зустрічали своїх сербських друзів, які прибули в рамках проекту "Міжнародна літня школа лідерів батьківщинознавства "Орлиний дух Карпат: англомовний скринінг": крок назустріч".

Гості прибули з міста Крушевац Расинського округу Республіки Сербія. Проект зареєстровано національною Командою Програми Єврокомісії "еTwinning Plus Ukraine". До участі у літній школі долучилися також учні та вчителі із Дніпра та Костополя Рівненської області, повідомляє прес-служба УКРОПу.

Більш як півсотні учасників проекту два тижні перебували у відпочинковому комплексі смт Верховина, відвідали історичні місця та визначні пам’ятки Калуша, Верховини, Снятина, побували у місцевих краєзнавчих музеях. Наприкінці проекту діти мали нагоду провести незабутній день на території гірськолижного курорту "Буковель".

"Завдяки таким міжнародним взаєминам українські та сербські учні можуть збагатити свої знання про сербську та українську історію, культуру, етнографію, звичаї і традиції, знайти товаришів та однодумців, – розповідає координатор міжнародної співпраці, керівник гуртка "Євроклуб", вчитель української мови і літератури Калуської гімназії Віталій Півторак. – Дуже приємно, що до організації цієї літньої школи долучилося стільки небайдужих людей. Особлива вдячність очільнику Прикарпатського УКРОПу Миколі Палійчуку та народному депутату Олександрові Шевченку, які посприяли в екскурсії до "Буковелю". Така співпраця ще раз доводить, що спільними зусиллями можемо зробити чимало корисних справ".

Довідково: "Міжнародну літню школи лідерів батьківщинознавства "Орлиний дух Карпат: англомовний скринінг": крок назустріч" організували Калуське міськрайонне відділення української бібліотечної асоціації та гурток мовно-літературної творчості Івано-Франківського обласного відділення Малої академії наук "Євроклуб", яке працює на базі Калуської гімназії імені Дмитра Бахматюка.

Реклама

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: