fbpx

Студенти з Єгипту, Туреччини та Китаю познайомили франківців з культурою і кухнею своїх країн

Стиль життя 17:01, 15.02, 2015

Представники країн Єгипту, Туреччини та Китаю, які беруть участь у молодіжній програмі обміну AIESEC, познайомили іванофранківців зі своїми культурами на фестивалі "Global Village".

Захід відбувся сьогодні, 15 лютого, у торгівельному комплексі "Велес".

За словами президента локального комітету AIESEC в Івано-Франківську Христини Чебаненко, в цьому році на стажування за програмою в місто приїхали шість студентів з трьох країн. Вони живуть в родинах франківців та навчають дітей англійської мови.

"Зараз у нас перебувають стажери з Туреччини, Єгипту, Китаю. Взагалі за сезон зазвичай приїжає 20 стажерів, але через ситуацію у країні дуже бояться їхати. Ми намагаємось показати іншу країну, яка все ж таки живе, навіть у часи війни", – говорить Христина.

Також дівчина розповіла, що після декількох тижнів перебування в Україні іноземці кардинально змінюють свою думку про країну.

"Коли вони тільки потрапляють в Україну, вони мало що знають про неї, про нас та нашу культуру. У них багато стереотипних уявлень. Але вже скоро, поспілкувавшись із учнями, молоддю, вони міняють своє уявлення про країну",  зазначила Христина.

На фестивалі "Global Village" іноземці розповідали про свої країни, традиції, звичаї, намагались показати особливості культури та навіть навчити азам рідних мов. Українські учні в свою чергу продемонстрували танцювальні та співочі таланти.

Крім того, впродовж всього свята глядачі могли скуштувати національні страви, які приготували іноземні учасники.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: