fbpx

Студенти зі східних та південних регіонів країни завітали до Івано-Франківська

Суспільство 12:06, 24.05, 2016

У понеділок, 23 травня, до Івано-Франківська приїхали студенти з Харкова, Херсона, Запоріжжя, Миколаєва, Одеси та інших міст України та зустрілися з міським головою Русланом Марцінківим.

До міста вони завітали у рамках програми "Єдність у різноманітті: подолання стереотипів та конфліктів, налагодження діалогу між молоддю Сходу, Півдня та Заходу". Вона відбулася за сприяння Національного фонду підтримки демократії (NED), інформує прес-служба МВК.

У рамках зустрічі міський голова розповів про свій шлях у політиці та відповів на запитання учасників зустрічі.

Зокрема, студентів цікавило, як у місті вирішують ситуацію з безпритульними собаками, які міста-партнери, що міська влада робить для переселенців та які переваги отримало місто від асоціації з ЄС.

"У нас великий досвід співпраці, адже в місті відбувається кілька проектів за підтримки Європейського Союзу. Це і Свято ковалів, на яке з’їжджаються майстри з усього світу, і культурний проект з польським містом Любліном, завдяки якому ми закупили сучасну техніку для наших бібліотек. Минулого тижня ми підписали договір з НЕФКО для енергозбереження в державних установах. Також маємо позитивний досвід співпраці з ЄБРР та Світовим банком. Якщо б ЄС прийшов в Україну з програмами фінансування, нам би вдалося розв'язати багато своїх проблем. Тому нам потрібно боротися за те, щоб ми стали повноправним членом Європейського Союзу", – зазначив Руслан Марцінків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: