fbpx

Студенти-іноземці з ІФНТУНГ розмальовували писанки. ФОТО

Суспільство 14:47, 14.04, 2017

Напередодні Великодніх свят студенти-іноземці підготовчого відділення Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу долучилися до проекту "Писанкарство", який не перший рік триває в Івано-Франківську.

Студенти з Камеруну, Кот-д’Івуару, Іраку, Нігерії, Гани, Еквадору й інших країн вперше вчились власноруч розмалювати традиційні українські великодні писанки.  До цього їх заохотили викладачі відділення підготовки іноземних громадян до вступу у ВНЗ України.

"Щороку напередодні Великодня ми розказуємо своїм студентам, що таке писанка, як і для чого її розмальовують. От і цього року ми організували такий майстер-клас з писанкарства для слухачів підготовчого відділення", – розповідають викладачі ВПІГ Ірина Литвин і Романія Петруняк.

Майстер-клас проводила співробітниця Музею мистецтв Прикарпаття Іванна Равлюк, яка розказала іноземцям про кольори і символи на писанках, про спеціальні фарби, засоби і різні техніки їх виготовлення.

Творчий захід усім дуже сподобався. Так, Діабагате Мамаду і Гей Арнольд Вілфрід, які приїхали з Кот-д’Івуару, розповіли, що вдома вони такого ніколи не робили, але це дуже цікаво.

Незважаючи на різні віросповідання, усі дружно розмальовували писанки і залишилися задоволеними своєю працею. Учасники проекту взяли із собою розмальовані писанки, щоб показати їх своїм друзям і батькам та розказати про надзвичайну цікаву традицію писанкарства в Україні.

Варто додати, що, окрім ознайомлення з великодніми звичаями українців, викладачі ВПІГ постійно заохочують іноземних студентів вивчати культуру України та її традиції.

Нагадаємо, нещодавно для студентів-іноземців ІФНМУ провели майстер-клас "Писанка – символ Великодня".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: