fbpx

Обвинувачений у корупції комунальник Віктор Синишин не з'явився на суд через хворобу

Суспільство 15:45, 30.08, 2016

В Івано-Франківському міському суді сьогодні мало відбутися засідання у справі Віктора Синишина, якому інкримінують ч. 1 ст. 172-7 КупАП, згідно з якою його обвинувачують у корупційному правопорушенні. Сьогодні суд мав допитати свідків у справі, але обвинувачений не з’явився на засідання.

На судове засідання з’явилися свідки сторони захисту: екс-директор Руслана Василюк, нинішній директор Мирон Джус та його заступник Олександр Качанко. З’явився і свідок сторони обвинувачення – Наталія Сербин, яка повідомила про порушення. Присутні на засіданні були і кілька громадських активістів. Сам обвинувачений Віктор Синишин на судове засідання не з’явився, але подав клопотання про відкладення справи. Він також надав документи, що підтверджують захворювання підсудного, починаючи з 29 серпня. Суддя Олеся Зеленко прокоментувала, що хвороба не інфекційна і не заразна, а хронічна. Це не мало би завадити підсудному з’явитися на засідання.

"Я сподіваюсь, що Скиданчук не підхопив цю хворобу і завтра з’явиться на засідання", – зазначила суддя Олеся Зеленко.

Нагадаємо, перебуваючи на посаді інженера в ЄРЦ,  Синишин був одним із засновників ТзОВ "Станіслав-ІВ" (директор – Романів), основною діяльністю якого є електромонтажні роботи. У період перебування на посаді між ЄРЦ та "Станіслав ІВ" було укладено 23 договори на електромонтажні роботи на суму понад 396 тисяч гривень. Оскільки він є співзасновником ТзОВ "Станіслав ІВ" та посадовою особою водночас, виник конфлікт інтересів, а підсудний є суб’єктом дії законодавства про корупцію.

Як писав КУРС, інженери комунального підприємства "Єдиний розрахунковий центр" (зараз КП "Муніципальна інвестиційна управляюча компанія") Віктор Синишин і Василь Скиданчук заснували підприємства "Станіслав ІВ" і "Галичина ІВ", які отримували підряди в ЄРЦ.

Зокрема, Синишин донедавна був у співзасновниках ТОВ "Станіслав ІВ", а Скиданчук – ТОВ "Галичина ІВ". Після того, як КУРС оприлюднив цю інформацію, імена інженерів МІУК у державному реєстрі зникли зі списку засновників цих підприємств.

Також Віктор Синишин та Василь Скиданчук є депутами Івано-Франківської міської ради від партії ВО "Свобода".

Як писав КУРС, нещодавно Віктор Синишин очолив КП "Міськсвітло".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: